ukenru
lukashenko-zayaviv-scho-migranti-ne-bazhayut-povertatisya-na-batkivschinu

Лукашенко заявив, що мігранти не бажають повертатися на батьківщину

 • 23028 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь готова відправити біженців назад на батьківщину, але вони не хочуть повертатися додому. Про це пише УНН з посиланням на агентство Белта.

Цитата

"Ми готові, як це зазвичай робили, посадити всіх в літаки, в тому числі і "Белавіа", які відвезуть їх назад додому. Але це люди, треба сказати, дуже вперті: ніхто повертатися не хоче. І зрозуміло: їм нікуди повертатися. У них немає там житла, вони розуміють, що там нічим нагодувати дітей. Більш того, деякі просто побоюються за своє життя, повертаючись назад, - констатував Лукашенко. - Я хочу, щоб і ви розуміли: йде дуже активна робота в тому напрямку, щоб умовити людей - будь ласка, поверніться додому. Але ніхто повертатися не хоче", - заявив Лукашенко.

Також він згадав і про недавню пропозицію Мюнхенської влади прийняти біженців, які перебувають на білорусько-польському кордоні, і заявив, що дві-три тисячі мігрантів - це не проблема для Євросоюзу.

"Якщо поляки не дають гуманітарного коридору, перешкоджають цьому, ми можемо "Белавіа" вивезти їх до Мюнхена. Що за проблема? Що це за пропозиція:"ви дайте нам, будь ласка, гуманітарний коридор через Польщу, ми їх заберемо". Так ми вивеземо їх своїми літаками і в Мюнхен направимо, якщо це потрібно", - сказав Лукашенко.

Контекст

8 листопада у прикордонному районі Білорусі до КПП "Брузгі-Кузня" підійшла велика колона мігрантів. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

9 листопада Польща закрила в Кузні прикордонний перехід з Білоруссю через стрімкий наплив мігрантів. У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів змогли прорватися через білорусько-польський кордон і опинитися на території Польщі. Всіх нелегалів затримали.

Зараз за деякими оцінками на кордоні з Польщею розмістилося до 16 тисяч нелегальних мігрантів.

Українські Національні Новини

Новини Світу