ukenru
luganschina-vorog-zavdav-novi-udari-po-pyati-mistakh

Луганщина: ворог завдав нові удари по п'яти містах

 • 266835 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Нові ворожі удари на Луганщині прийшлися на Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Кремінну, Новодружеськ, де є загибла людина. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Пожежні врятували 21 людину, газовики полагодили одну з ділянок, відновлювальні роботи продовжуються під російськими обстрілами, збито ворожий гелікоптер", - повідомив Гайдай у ранковому зведенні.

"Ворогом завдані удари по Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку, Кремінній, Новодружеську, де, на жаль, загинула людина. Мають пошкодження ще десять домівок", - вказав посадовець.

Деталі

Зі слів голови ОВА, на Луганщині "пожеж в житловому фонді та на об’єктах інфраструктури стільки, що рятувальники ледве встигають". "Головний акцент – витягти людей і локалізувати полум’я. Вчора на Луганщині працювали 15 бригад ДСНС – півсотні діб без вихідних та майже без сну. Але 21 врятована людина за вівторок цього варта", - додав він.

Продовжуються відновлювальні роботи, наскільки це можливо, зазначив Гайдай. Зокрема, аварійна бригада повернула газопостачання у частину Лисичанська. Так, вчора газовики отримали від МКЧХ необхідні матеріали для ремонтних робіт.

"Утім, за останні два дні росіяни пошкодили дуже багато. 24 тисячі сімей водночас лишились без газу, а 50 – без світла, знеструмлені декілька насосних станцій. Волонтери та поліція розвозять населенню питну воду, рятувальники – технічну", - додав посадовець.

"Щодо ситуації на лінії фронту - на території Луганської та Донецької областей за минулу добу відбито шість атак ворога, знищено дві одиниці автомобільної техніки та три артилерійські системи противника. Підрозділи ПВО збили один вертоліт та два безпілотних літальних апарата ворога", - зауважив Гайдай.

Доповнення

Українські військові на Сході напередодні знешкодили понад 90 окупантів та по одному танку й гелікоптеру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП