ukenru
luchanina-zasudili-za-zaminuvannya-obllikarni-i-pobittya-politseyskogo

Лучанина засудили за "замінування" обллікарні і побиття поліцейського

 • 9625 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Житель Луцька отримав 4 роки та 6 місяців позбавлення волі за неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян та побиття поліцейського. Про це УНН повідомили у секторі комунікації поліції Волинської області.

Так, 11 квітня 2018 року до поліції зателефонував невідомий і повідомив про замінування Волинської обласної клінічної лікарні.

Під час обстеження приміщень та прилеглої території вибухонебезпечних речовин і предметів виявлено не було. Інформація про підготовку вибуху не підтвердилась. За фактом завідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян слідчі розпочали кримінальне провадження.

Невдовзі було встановлено особу зловмисника, який здійснив неправдиве повідомлення про замінування. Ним виявився 39-річний житель Луцька. Під час затримання чоловік розбив телефон одному із поліцейських та завдав тілесних ушкоджень іншому.

Слідчі повідомили громадянину про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 259, ч. 1-2 ст. 345 та ч. 1 ст. 347 Кримінального кодексу України. Йдеться про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу та умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу.

Луцький міськрайонний суд визнав винним чоловіка у вчиненні цих злочинів та призначив йому покарання у вигляді 4 років та 6 місяців позбавлення волі.

Нагадаємо, у червні на Дніпропетровщині до 3 років та 6 місяців засудили безхатька, який повідомив про фальшиве мінування залізничного вокзалу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП