lubinets-zvernuvsya-do-sbu-ta-politsiyi-cherez-zayavi-farion-schodo-rosiyskomovnikh-viyskovikh

Лубінець звернувся до СБУ та поліції через заяви Фаріон щодо російськомовних військових

 • 117770 переглядiв

Цитата

«У медіа активно поширюється відеоматеріал, на якому транслюються негативні висловлювання та звинувачення стосовно військовослужбовців Збройних Сил України, які спілкуються мовами нацменшин», - написав Лубінець у Telegram.

Він наголосив, що у Збройних Силах служать та захищають Україну чоловіки й жінки з різних груп суспільства, різних національних спільнот, різного віросповідання та переконань, різного місця проживання тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажири таксі попросили водія спілкуватися українською, той висадив їх. Мовний омбудсмен відреагував на конфлікт

«Нагадую, що небажана для особи та/або групи осіб поведінка, метою або наслідком якої є приниження їх людської гідності за певними ознаками або створення стосовно такої особи чи групи осіб напруженої, ворожої, образливої або зневажливої атмосфери – це утиск, форма дискримінації, що заборонена чинним законодавством України», - зазначив Лубінець.

Він заявив, що звернеться до правоохоронців щодо перевірки зазначеної інформації.

«Особисто звернувся до відповідних органів державної влади — Національної поліції України, СБУ, Нацради з питань телебачення і радіомовлення щодо перевірки зазначеної інформації та вжиття відповідних заходів реагування. Адже порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками — карається відповідно до статті 161 Кримінального кодексу України», - повідомив Лубінець.

Контекст

Вочевидь, йдеться про мовознавицю, екснардепку Ірину Фаріон. Напередодні її заява про російськомовних «Азовців» викликала хвилю негативу в мережі.

У програмі «Рандеву з Яніною Соколовою» вона заявила, що категорично не приймає те, що деякі військовослужбовці бригади «Азов» та 3 окремої штурмової бригади спілкуються російською мовою, зокрема в бою.

«Я не можу назвати їх українцями, якщо вони не говорять українською мовою – то нехай себе назвуть «рускими». Чому вони такі очманілі?..Вони такі великі патріоти. Покажи свій патріотизм – вивчи мову Тараса Григоровича Шевченка», - сказала Фаріон.

У своєму Telegram-каналі вона різко відреагувала на критику її заяви про«Азовців».

«Нарід. Бидломаса має припадок від моєї правди про ухилянтів та москворотих биків, що ганьблять ЗСУ. Гражданє досі не вивчили, що мова ЗСУ - українська, ст. 29. Дякую всім ненависникам. Ви сміття, яке вигребемо з країни неминуче. Інакше війна буде вічно. С*уки і далі служать путіну. Він вам, бидло, аплодує. А нам своє робити», - написала вона.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Із небезпечних громад Куп'янщини евакуювали вже 190 дітей - ОВА

     • 55362 переглядiв

    Ворог з артилерії та мінометів обстріляв Харківщину - ОВА

     • 51749 переглядiв