litva-peredala-ukrayini-partiyu-antidroniv-ta-generatoriv-minoboroni

Литва передала Україні партію антидронів та генераторів -— Міноборони

 • 12407 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Литва сьогодні передала Україні партію засобів боротьби з дронами та генераторів. Про це повідомив міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас, передає УНН.

Цитата

“Литва відправляє Україні технології, які допомагають на сучасному полі бою. Важливо розуміти, що сьогоднішня війна вимагає сучасних технологій, як-от засоби боротьби з дронами або інше сучасне обладнання. А генератори передають з думкою про зиму, що невблаганно наближається, яка, судячи з усього, буде непростою”, — заявив Анушаускас.

Деталі

Зазначається, цього року Литва вже передала Україні вертольоти Мі-8, зенітні установки Л-70 з боєприпасами, бронетранспортери М113, мільйони набоїв, боєприпаси до гранатометів, комплекти радіолокаційного обладнання та масу іншої допомоги.

Крім переданої військової техніки і техніки, Литва постійно активно навчає українських солдатів, забезпечує лікування і реабілітацію українців, організовує експертні консультації, виділяє кошти в міжнародні фонди підтримки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обговорив із міністром оборони Литви подальшу оборонну співпрацю

Додатково

Рада національної оборони Литви в понеділок, 24 липня, затвердила трирічний план військової допомоги Україні на 2024-2026 роки.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Якутії двох росіян госпіталізували після нападу ведмедя

     • 20823 переглядiв

    Інфляція сповільнилася до 5,3%: у НБУ розповіли, що з цінами

     • 13905 переглядiв