lisovi-pozhezhi-v-gretsiyi-za-dva-tizhni-pislya-pochatku-vschukhli

Лісові пожежі в Греції за два тижні після початку вщухли

 • 382746 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Лісові пожежі в Греції вщухли в п'ятницю після майже двотижневого горіння, але служби екстреної допомоги працювали над запобіганням нових спалахів у центральній частині країни, де напередодні люди тікали від потужних вибухів на складі боєприпасів, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

З 17 липня пожежі, спричинені підвищенням температури та сильним вітром, забрали життя п'ятьох людей, зруйнували будинки, ферми та фабрики, а також випалили ділянки лісу.

У сильно постраждалому районі Магнезії в четвер лісові пожежі досягли складу боєприпасів ВПС поблизу прибережного міста Неа-Агіалос. Пожежа на складі викликала потужні вибухи, і берегова охорона заявила, що люди були змушені бігти суходолом і морем у Волос, столицю регіону.

За словами урядовця, винищувачі, дислоковані в найближчому військовому аеропорту, були переміщені як запобіжний засіб.

Ударна хвиля відчувалася за багато кілометрів, внаслідок чого скляні вітрини кількох магазинів розбилися, повідомили місцеві жителі.

Міністр оборони Греції Нікос Дендіас заявив у п'ятницю, що наказав провести розслідування інциденту.

Пожежники доклали "надлюдських зусиль", але не змогли приборкати полум’я у районі Волоса та в Агіалосі, заявив офіційний представник пожежної служби Іоанніс Артопойос.

За словами пожежної служби, у цьому районі працювали десятки пожежників, яким допомагали п'ять літаків та вертоліт, оскільки сильний вітер може спричинити нові загоряння.

Міністерство праці закликало роботодавців у промисловій зоні Волоса призупинити роботу на другий день у п'ятницю.

Доповнення

На острові Родос, де у вихідні дні понад 20 000 туристів та місцевих жителів залишили приморські готелі та будинки, згасли лісові пожежі, що випалили близько 10% площі острова. Але команди працювали на кількох об'єктах протягом 11-го дня, намагаючись повністю приборкати стихію на усіх фронтах.

Прем'єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс заявив у четвер, що Греції необхідно зробити додаткові кроки для боротьби з наслідками зміни клімату, наголосивши на необхідності подальшого поліпшення запобігання пожежам.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Лісові пожежі в Греції за два тижні після початку вщухли

     • 382746 переглядiв