lidery-krain-yes-povernutsia-do-temy-finansovoi-dopomohy-ukraini-na-pochatku-nastupnoho-roku

Лідери країн ЄС повернуться до теми фінансової допомоги Україні на початку наступного року

 • 26612 переглядiв

Лідери ЄС домовилися обговорити пакет підтримки для України в розмірі 50 мільярдів євро на початку 2024 року, при цьому більшість підтримує перегляд багаторічної фінансової програми з цією метою.

Президент Європейської Ради Шарль Мішель запевнив, що лідери країн ЄС повернуться до обговорення питання щодо виділення Україні 50 млрд євро на початку 2024 року, повідомили в Європейській Раді, пише УНН.

Деталі

Президент Європейської Ради після першого дня засідання Ради повідомив, що главами держав та урядів 26 країн підтримали перегляд багаторічної фінансової програми, який серед іншого передбачає виділення Україні 50 млрд євро.

Перегляд багаторічної фінансової програми в представлених документах, з усіма компонентами і пріоритетами, - включаючи підтримку для України, а також міграцію та зовнішній вимір, стратегічні технології для Європейської платформи, платежі інтересу в рамках програми "Наступне покоління ЄС", спеціальні інструменти, нові власні ресурси та елементи, що зменшують впливи на національні бюджети, - були твердо підтримані главами держав та урядів 26 країн

- сказав Мішель.

За словами Мішеля, до розгляду питання виділення коштів планують повернутися на початку наступного року.

Доповнення

Європейська Рада планує виділити Україні 50 млрд євро на період 2024–2027 років, щоб забезпечити стабільну та сталу фінансову підтримку.

Зазначається, що з 50 млрд євро, 33 млрд будуть надані у формі позик, а решта 17 млрд євро - у формі безповоротної підтримки.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що наклав вето на багаторічний пакет допомоги Україні на 50 млрд євро.

Павло Башинський

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У Переяславі вітер повалив головну новорічну ялинку

     • 23123 переглядiв