lideram-blyzkoho-skhodu-dovedetsia-ukhvalyty-vazhki-rishennia-shchodo-pisliavoiennoi-hazy-blinken

Лідерам Близького Сходу доведеться ухвалити "важкі рішення" щодо післявоєнної Гази - Блінкен

 • 29759 переглядiв

Державний секретар США Блінкен в Дубаї обговорив з арабськими колегами постконфліктні дії в Газі, приділивши особливу увагу управлінню, безпеці, відновленню і шляху до вирішення проблеми на основі принципу двох держав.

Під час сьогоднішнього візиту в Дубай Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з арабськими колегами. Вони обговорили не лише поточну війну між Ізраїлем та ХАМАС, а й необхідні дії після завершення конфлікту. Про це пише The Times of Israel, передає УНН.

Як ми думаємо про те, що відбувається в самій Газі? Як це регулюється? Звідки береться безпека? Як ми починаємо перебудову? І що важливо, як нам стати на шлях до справедливого та тривалого миру. Для нас це має призвести до створення держави для палестинців 

- каже Блінкен.

"Багато з цього вимагає наполегливої роботи, жорстких рішень, зобов’язань, які різні країни повинні будуть взяти на себе", – продовжує він, імовірно, посилаючись на очікування США, що арабські союзники повинні будуть допомогти в управлінні безпекою Гази, поки Палестинська адміністрація не буде готова взяти це на себе.

Нагадаємо

Вчора Ентоні Блінкен прибув до Ізраїлю і зустрівся з прем’єр-міністром Беньяміном Нетаньягу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В канцелярії прем'єра Ізраїля прокоментували відновлення бойових дій

Ганна Оніщенко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Прикарпатті через негоду обмежили рух вантажівок

     • 32292 переглядiв