ukenru
leschenko-rozpoviv-scho-ne-podiliv-z-amerikantsem-yakiy-khotiv-yogo-vbiti

Лещенко розповів, що "не поділив" з американцем, який хотів його вбити

 • 33929 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко мав корпоративний конфлікт з громадянином США, який замовив вбивство урядовця. Про це заявив сам Лещенко на брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Для мене є шоком, що ситуація 2018 року, яка носить виключно цивільно-правовий характер, з точки зору шахрайський дій з боку громадянина США не тільки по відношенню до мене, а й до інших аграріїв по цим шантажам, позовам у правовій площині… Були всі суди виграні, були суди, маніпуляції, медійні атаки, шантаж який здійснювався різними особами – я жодним чином на них не реагував, оскільки є правова площина для вирішення цих питань”, - сказав Лещенко.

“Корпаративний конфлікт 2018 року, я публічно надав відповідне інтерв’ю ще в січні 2021 року, виданню KyivPost, де окреслив свою позицію”, - додав він.

Деталі

Зі слів міністра, справа жодним чином не має відношення до його державної служби. Це цивільно-правовий спір, у рамках якого “у процесуальному законодавствіє відповідні рішення суду, які набрали законної сили”.

У той час, каже Лещенко, він був аграрієм, який працював у сільському господарстві.

Цитата

“Шахрайські дії полягали у тому, що, надаючи так званий насіннєвий матеріал, представляючись представником насіннєвої компанії США... Було кілька відповідних фактів, які потім було встановлено – цей насіннєвий матеріал був генетично модифікований, і він заборонений взагалі до реалізації, оскільки він поза правовим полем українського законодавства. Як наслідок, використовувався шантаж, маніпуляція, позови, після того як я почав займатись політичною діяльністю по відношенню до мене активізувались всі ці процеси”, - розповів міністр.

Додамо

Міністерство внутрішніх справ оголосило сьогодні, що правоохоронці затримали злочинців, які планували замах на міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка.

Замовниками були двоє – жінка і чоловік, громадянин США.

Замовлення вони планували через діяльність Лещенка у 2018 році.

Українські Національні Новини

Політика