leo-varadkar-nespodivano-pishov-u-vidstavku-z-posady-premier-ministra-irlandii

Лео Варадкар несподівано пішов у відставку з посади прем'єр-міністра Ірландії

 • 22272 переглядiв

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар подав у відставку з посади прем'єр-міністра і лідера своєї партії на тлі підготовки до загальних виборів, які його партія може програти.

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар раптово пішов у відставку за кілька місяців до європейських виборів. Про це УНН пише з посиланням на ВВС.

Деталі

На пресконференції після ранкового засідання уряду прем'єр Варадкар оголосив про свою відставку. Він йде у відставку як з посади прем'єр-міністра, так і з посади лідера своєї партії.

Варадкар очолював коаліційний уряд з 2017 року, коли став наймолодшим прем'єр-міністром Ірландії. На цій посаді він був змушений реагувати на численні серйозні проблеми, включаючи Brexit, пандемію Covid-19 та ультраправі заворушення в Дубліні.

Він описав свою кар'єру на державній службі, як найбільш повноцінний час життя.

Пишаюся, що ми зробили країну більш рівною і сучасною

- сказав він.

Він відзначив заходи, спрямовані на боротьбу з кризою вартості життя, а також збільшення впливу Ірландії в міжнародному співтоваристві.

Він також визнав, що існують сфери, в яких уряд не досяг успіху або відступив назад, але сказав, що залишить іншим можливість вказати на них.

Я знаю, що інші, як би це сказати, впораються з цими подіями просто чудово. У цьому і полягає чудова особливість життя в умовах демократії. Ніколи не буває слушного часу, щоб піти у відставку, але зараз він такий самий слушний, як і будь-який інший

- сказав він.

Контекст

Відставка сталася на фоні підготовки до загальних виборів. Очікується, що правляча коаліція, до якої входить партія Варадкара "Фіне Гаель", зазнає поразки від націоналістичної партії "Шинн Фейн".

Відставка Варадкара відбулася менш ніж через два тижні після шокуючого голосування "проти" на подвійному референдумі, який, як очікувалося, мав скасувати застарілі конституційні положення, що стосуються визначення сім'ї та ролі жінок у суспільстві. Несподіване голосування проти запропонованих змін багато хто звинувачував у млявій урядовій кампанії, що призвела до апатії та низької явки виборців.

В Ірландії почали діяти нові правила для українських біженців14.03.24, 11:58

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

У Харкові через атаку рф п'ятеро поранених - мер

 • 24939 переглядiв