le-pen-obitsiaie-zablokuvaty-vykorystannia-frantsuzkoi-zbroi-dlia-udariv-useredyni-rosii

Ле Пен обіцяє заблокувати використання французької зброї для ударів усередині росії

 • 103042 переглядiв

Лідер французької ультраправої партії "Національне об’єднання" (RN) Марін Ле Пен пообіцяла, що прем’єр-міністр від її партії не дозволить Україні використати надану Францією зброю великої дальності для ударів усередині росії та завадить припущенню президента Франції Еммануеля Макрона, що він може відправити війська на українську землю. Про це вона заявила в інтерв'ю CNN, оприлюдненому 5 липня, пише УНН.

Деталі

"Якщо Еммануель Макрон хоче ввести війська в Україну, а прем’єр-міністр проти цього, тоді війська в Україну не направляються. Останнє слово за прем’єр-міністром", - сказала вона CNN. 

Видання вказує, що в інтерв'ю у четвер Ле Пен "сигналізувала про різку зміну рівня підтримки Францією України в разі обрання".

Окрім блокування потенційного розгортання військ в Україні, яке Макрон розглядає як спосіб підвищити ефективність військових інструкторів, Ле Пен сказала CNN, що дозвіл Україні на використання поставлених Францією ракет великої дальності в росії також буде скасовано.

Окрім розгортання військ, Ле Пен сказала, що її єдиною "червоною лінією" щодо України є те, щоб Франція не стала "співучасником конфлікту" через використання французьких ракет великої дальності проти цілей на російській території. Більшість західних лідерів наразі не вважають такі поставки співвоєнною діяльністю з Україною, зауважує видання.

Очільник партії Ле Пен підтримав озброєння України, але сказав "ні французьким військам"19.06.24, 16:50

Популярні

Новини по темі

Графіки відключень світла перенесли на 16 годину - ДТЕК

 • 38225 переглядiв

В Одесі було чутно повторний вибух - мер

 • 33181 переглядiв