kyivskyi-budivelnyk-zarobyv-55-mln-hrn-na-prodazhi-komunalnykam-neiakisnoi-soli-vid-ozheledytsi

Київський будівельник заробив 5,5 млн грн на продажі комунальникам неякісної солі від ожеледиці

 • 14644 переглядiв

Директор київської будівельної компанії заробив 5,5 млн грн, продаючи комунальним службам неякісну протиожеледну сіль без необхідних добавок, йому повідомлено про підозру.

Директор однієї з будівельних компаній Києва отримав підозру через продаж комунальникам неякісної солі від ожеледиці. Про це повідомила поліція Києва, пише УНН.

Деталі

Слідчі Подільського управління поліції викрили 41-річного директора однієї з будівельних компаній Києва, який у грудні 2022 року продавав комунальникам неякісну технічну сіль. Він підписував видаткові накладні для договорів по продажу кам’яної солі комунальному підприємству "Шляхово-експлуатаційного управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів Подільського району", яка була потрібна для посипання доріг від ожеледиці. Але виявилось, що якість поставленого товару не відповідала державним стандартам.

Хімічний склад солі показав відсутність необхідного протиожеледного реагенту. Проведена судова товарознавча експертиза встановила, що різниця вартості товару із її фактичною ринковою вартістю становить понад 5,5 мільйонів гривень

- йдеться в повідомленні.

Чоловіку повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 191 ККУ). Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо

Народного депутата Миколу Задорожнього з фракції "Слуга народу" підозрюють у тому, що він вимагав 10% "відкату" від голови сільради в Сумській області за неперешкоджання проведенню тендеру.

Колишньому співвласнику ПриватБанку Боголюбову повідомили про підозру - ДБР09.07.24, 10:55

Анастасія Рябоконь

Київ

Популярні

Новини по темі

Компанія Kaspersky покидає США після її заборони

 • 8568 переглядiв