ukenru
kyievo-mohyliansku-akademiiu-oshtrafuvaly-za-nedopusk-inspektoriv-do-perebudovy-bratskykh-kelii-minvidonovlennia

Києво-Могилянську академію оштрафували за недопуск інспекторів до перебудови Братських келій - Мінвідоновлення

 • 66247 переглядiв

Національний університет "Києво-Могилянська академія" оштрафували на 90 840 гривень за недопуск державних інспекторів до перевірки реконструкції келій Братства.

Державна інспекція архітектури та містобудування України наклала штраф на НУ "Києво-Могилянська академія", через те що інспекторів державного архітектурно-будівельного контролю не допустили до перевірки перебудови Братських келій. Про це повідомили в Міністерстві відновлення України, пише УНН.

У приміщенні Державна інспекція архітектури та містобудування України в присутності представників НУ "Києво-Могилянська академія" була розглянута справа про правопорушення у сфері містобудівної діяльності. У зв’язку з недопущенням посадових осіб органів державного архітектурно-будівельного контролю на об’єкти будівництва для виконання покладених на них функцій наступає відповідальність передбачена пунктом 2 частини шостої статті 2 Закону України "Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності".

– йдеться у повідомленні Мінвідновлення.

Деталі

Зазначається, що Академія має сплатити штраф у сумі 90 840 грн. У Мінвідновлення також повідомили що постанова буде вручена замовнику будівництва 28.03.2024 о 10:00.

Зауважимо, що перевірка ходу реставрації Братського монастиря входить до переліку повноважень Державної інспекції архітектури та містобудування України.

26.03.24, 21:19 • [views_0]