kultura-bez-barieriv-mkip-rozpovily-pro-flahmanskyi-proiekt-na-nastupnyi-rik

"Культура без бар’єрів": у МКІП розповіли про флагманський проєкт на наступний рік

 • 23535 переглядiв

Міністерство культури та інформаційної політики України запускає нову ініціативу "Культура без бар'єрів" для забезпечення безбар'єрних культурних послуг для людей з інвалідністю. Проєкт має на меті підвищити доступність та обізнаність українців щодо їхніх прав.

Під час засідання Ради безбар’єрності т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв повідомив, що МКІП запустить новий флагманський проект "Культура без бар’єрів". Про це і про інші плани на 2024 рік повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України, пише УНН.

Деталі 

Цей проєкт передбачає безбар’єрність культурних послуг та просторів для всіх українців з акцентованою увагою до ветеранів, людей з порушенням слуху, зору, моторики, психічних та інтелектуальних порушень

 – зазначив Ростислав Карандєєв.

В наступному році буде тривати робота над належною комунікацією теми безбар’єрності органами влади та медіа. Будуть проводитися регулярні комунікаційні заходи спільно з іншими міністерствами. Окрім цього буде створено експертну раду зі стратегічного планування комунікацій з питань безбар’єрності та розроблено відповідні рекомендації.

На засіданні Карандєєв також презентував результати флагманського проекту МКІП — інформаційної кампанії "Україна без бар’єрів". Вона має на меті підвищити обізнаність українців про свої права і можливості та запровадити системну підзвітність влади в діях зі створення безбар’єрного середовища.

Нагадаємо

На засіданні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про досягнення Національної стратегії безбар'єрного середовища до 2023 року, включаючи нові стандарти цифрових послуг, компенсації роботодавцям за працівників з інвалідністю та оновлені будівельні норми щодо доступності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одещина - регіон з високим ступенем безбар’єрності, проте роботи ще багато: Кіпер про підсумки засідання Ради безбар’єрності

Ганна Оніщенко

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    "Кіно заради Перемоги!": кіномобіль завітав на Вінниччину

     • 24009 переглядiв

    Tesla Cybertruck не зможе отримати дозвіл на продаж в Європі

     • 39221 переглядiв