ukenru
kultoviy-gurt-daft-punk-rozpavsya

Культовий гурт Daft Punk розпався

 • 31576 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Французький музичний електронний дует Daft Punk розпався після 28 років кар'єри, повідомляє Pitchfork, передає УНН.

Деталі

"Паризький дует Daft Punk, який написав одні з найпопулярніших танцювальних і поп-пісень, коли-небудь створених, розпався... На питання, чи Daft Punk більше немає, їх давній представник Кетрін Фрейзер підтвердила цю новину для Pitchfork, але не пояснила причин розпаду", - пише видання.

На завершення кар'єри натякнули самі музиканти в 8-хвилинному відео під назвою "Епілог", узятим з їхнього фільму Electroma 2006 року.

Доповнення

Том Бангальтер і Гі-Мануель де Омем-Крісто заснували Daft Punk в Парижі в 1993 році. Їх дебютний альбом Homework 1997 року став знаковим для танцювальної музики, у нього увійшли класичні сингли Around the World і Da Funk. Випустивши в 2001 році його продовження, Discovery, дует почав з'являтися на публіці в костюмах роботів, які стали їх "торговою маркою". Сингли One More Time і Harder, Better, Faster, Stronger закріпили за ними статус світових суперзірок.

Сингл Daft Punk Get Lucky, заголовний в альбомі Random Access Memories 2013 року, був проданий мільйонами копій по всьому світу і виграв дві премії "Греммі" для дуету за участю Ніла Роджерса і Фаррелла Вільямса. Наступний сингл Lose Yourself to Dance, також за участю Фаррелла, отримав ще кілька нагород.

Українські Національні Новини

Культура