kuleba-zustrivsia-z-hlavoiu-mzs-mavrykiiu-obhovoryly-zaluchennia-investytsii-do-vidnovlennia-ukrainy

Кулеба зустрівся з главою МЗС Маврикію: обговорили залучення інвестицій до відновлення України

 • 26888 переглядiв

Міністр Кулеба здійснив перший візит в історії до Маврикію. Обговорено підтримку України, Формулу миру та перспективи економічної співпраці між країнами.

У четвер, 8 серпня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з міністром закордонних справ, регіональної інтеграції та міжнародної торгівлі Маврикію Манішем Гобіном у маврикійській столиці Порт-Луї. Про це заявили в МЗС України, передає УНН.

Деталі

У відомстві підкреслюють, що це перший візит міністра закордонних справ України до Маврикію з часу встановлення двосторонніх відносин у 1992 році.

Глава МЗС України висловив вдячність Маврикію за послідовну підтримку України, зокрема голосування за важливі резолюції у Генасамблеї ООН і нещодавнє приєднання до підсумкового комюніке Саміту миру.

Кулеба обговорив з президентом Малаві допомогу в рамках ініціативи Grain From Ukraine05.08.24, 14:36

Також Кулеба детально розʼяснив логіку подальших кроків України на шляху до другого Саміту миру та закликав Маврикій взяти активну участь у впровадженні Формули миру.

Своєю чергою Маніш Гобін запевнив у готовності Маврикію допомагати Україні в залученні більшої кількості країн Африки до процесу відновлення справедливого та тривалого миру на основі Формули миру.

Міністри детально обговорили поглиблення звʼязків України з країнами Африки, розвиток відносин нашої держави з Африканським Союзом і перспективи тристоронньої торговельної та інвестиційної співпраці України, Маврикію та окремих африканських країн.

Міністри домовилися про подальші кроки в підготовці до укладення угоди про взаємне просування та захист інвестицій та угоди про уникнення подвійного оподаткування, які значно пожвавлять економічну та торговельну співпрацю, сприятимуть залученню інвестицій в Україну та її відновленню

- наголошують в МЗС. 

У відомстві додають, що міністри окремо ретельно проговорили розвиток торгівлі та інвестицій між Україною та Маврикієм.

У МЗС наголошують, що Маврикій є однією з найуспішніших економік Африки з найвищим ВВП за паритетом купівельної спроможності, посідає перше місце серед африканських країн у Всесвітньому рейтингу глобальної конкуренції Світового банку та 13-те місце у світі за легкістю ведення бізнесу.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба був прийнятий президентом Замбії Хакаінде Хічілемою. Кулеба висловив упевненість, що Замбія і вся Африка мають відіграти важливу роль на шляху до миру. Також вони обговорили сфери, де можна зробити партнерство сильнішим.

Популярні

Новини по темі