kuleba-zavtra-provede-trystoronni-perehovory-z-hlavamy-mzs-moldovy-ta-rumunii-detali

Кулеба завтра проведе тристоронні переговори з главами МЗС Молдови та Румунії: деталі

 • 42681 переглядiв

Завтра, 5 липня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відвідає Молдову, де зустрінеться з міністром закордонних справ Молдови Міхаєм Попшоєм і міністеркою закордонних справ Румунії Люмініцею Одобеску. Сторони планують обговорити вступ України та Молдови в ЄС, розвиток співпраці між трьома країнами, а за підсумками переговорів підпишуть меморандум про взаєморозуміння між зовнішньополітичними відомствами щодо протидії дезінформації. Про це повідомляє МЗС України, передає УНН.

5 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає з візитом Кишинів, Республіка Молдова. У молдовський столиці глава МЗС України проведе тристоронні переговори із віцепремʼєром, міністром закордонних справ Молдови Міхаєм Попшоєм і міністеркою закордонних справ Румунії Люмініцею Одобеску 

- йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначають, що переговори відбудуться у розвиток зустрічі глав МЗС України, Молдови та Румунії 15 вересня 2022 року в Одесі, на якій був започаткований такий тристоронній формат співпраці.

"Ключовими темами переговорів стануть зміцнення взаємодії у трикутнику Україна-Молдова-Румунія, вступ України та Молдови в ЄС, розвиток співпраці між трьома країнами у сферах енергетики, інфраструктури і транспорту, зокрема у контексті відновлення України, зміцнення енергосистеми нашої держави та регіону загалом, розвитку прикордонної інфраструктури та експорту української сільськогосподарської продукції", - додають в МЗС.

Також сторони обговорять особливу увагу тіснішій співпраці трьох країн у сфері протидії дезінформації, іноземним інформаційним маніпулюванням та втручанням, спробам дестабілізувати ситуацію у регіоні.

"За підсумками переговорів заплановане підписання спільної заяви міністрів і меморандуму про взаєморозуміння між зовнішньополітичними відомствами трьох країн щодо протидії дезінформації", - резюмували в міністерстві.

Нагадаємо

Вчора Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Ізраїлю Ісраелем Кацем. Сторони обговорили співпрацю між країнами та обмінялися думками щодо низки регіональних та глобальних загроз.

Павло Башинський

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Байден визнав, що "облажався" під час дебатів - Politico

     • 53380 переглядiв