kuleba-zaklikav-ne-dati-rosiyi-zirvati-zernoviy-koridor-cherez-chorne-more

Кулеба закликав не дати росії зірвати "зерновий коридор" через Чорне море

 • 202362 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав цивілізований світ не дати російській федерації зірвати "зерновий коридор" через Чорне море після повідомлень про затримку суден з російської сторони. Відповідне відео поширили на сторінці МЗС України в Twitter, інформує УНН.

Цитата

«Україна залишається повністю відданою Чорноморській зерновій ініціативі. Ми хочемо, щоб вона продовжувала функціонувати та розширювалася. Я закликаю міжнародне співтовариство вимагати, щоб росія негайно припинила штучні затримки в перевірках суден зернового коридору», - заявив Кулеба.

FM @DmytroKuleba: “#Ukraine remains fully committed to the Black Sea Grain Initiative. We want it to keep functioning and expand. I call on the international community to demand that #Russia immediately stops artificial delays in the inspections of the grain corridor vessels.” pic.twitter.com/f4LLQUxuiF

— MFA of Ukraine (@MFA_Ukraine) October 26, 2022

Доповнення

Українські офіційні особи нещодавно заявили, що москва навмисно уповільнює постачання продовольства відповідно до угоди, підписаної в липні між Україною, росією, Туреччиною та ООН.

Перед цим, за повідомленнями, в останні тижні росія скаржилася, що частина угоди, що дозволяє експорт її сільськогосподарської продукції та добрив, нібито не дотримується. Посол росії при ООН у Женеві геннадій гатілов заявив минулого тижня, що москва може вийти з угоди, повідомляв Reuters.

Міністерство закордонних справ України 24 жовтня закликало світ, зокрема країни Африки та Азії, змусити росію не затримувати роботу "зернового коридору".

ООН тим часом закликало до "термінових заходів" для запобігання затримкам суден із зерном у Чорному морі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Берліні на честь Харкова назвали парк

     • 554275 переглядiв