ukenru
kuleba-v-yes-zayaviv-pro-zvyazok-mizh-naroschuvannyam-viyskovoyi-prisutnosti-rf-bilya-ukrayini-zagostrennyam-na-bilorusko-polskomu-kordoni-ta-energetichnoyu-krizoyu-v-yevropi

Кулеба бачить зв'язок між нарощуванням російської присутності біля України і загостренням на білорусько-польському кордоні

 • 11533 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Нарощування військової присутності біля України, загострення на білорусько-польському кордоні та використання мігрантів як зброї, енергетична криза в ЄС – все це частина ширшої стратегії Росії щодо руйнування Європи. Про це Дмитро Кулеба сказав журналістам після прибуття на саміт глав МЗС ЄС та формату СхП, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Однією з головних тем моїх дискусій, моїх зустрічей сьогодні у Брюсселі, звісно, є нарощування Росією військової присутності вздовж кордону з Україною, а також на тимчасово окупованих територіях України у Криму та окремих районах Донецької та Луганської областей. Однак я наголошую на кожній зустрічі, і я підкреслю це також у своєму виступі на міністерській зустрічі Східного партнерства, що це військове нарощування не повинно розглядатися у відриві від інших криз та напруженості, що розгортаються в Європі", - сказав Кулеба.

Деталі

Міністр згадав про використання мігрантів як зброї проти Польщі, Литви та Латвії та у ширшому сенсі проти європейської та євроатлантичної спільноти, енергетичну кризу в Європі, дезінформаційні та пропагандистські кампанії, спрямовані на "розкол у європейських країнах усередині європейських суспільств".

"Все це - частина ширшої стратегії Росії щодо руйнування Європи та створення умов, у яких Європа буде схильна піти на поступки Росії", - пояснив дипломат.

Він зазначив, що на його думку ЄС достатньо сильна інституція, щоб не піддатися цьому тиску.

Що було раніше

Як писав УНН, державний секретар США Ентоні Блінкен провів 13 листопада бесіду з міністром закордонних справ Польщі Збігневом Рау, під час якої він повідомив, що дії правителя Білорусі Олександра Лукашенка щодо перекидання мігрантів до кордонів ЄС є спробою відвернути увагу від дій Росії на кордоні з Україною.

Українські Національні Новини

Політика