ukenru
kuleba-u-ssha-galmuyut-priznachennya-novogo-posla-v-ukrayini

Кулеба: у США гальмують з призначенням нового посла в Україні

 • 18520 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. У Сполучених штатах поставлено на паузу питання щодо призначення посла США до України. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу "Україна 24", передає УНН.

Цитата:

"Був (затверджений – ред.) генерал Дейтон, вже майже завершилась процедура... Але наразі ми виходимо з того, що це питання поставлено на паузу, і нова адміністрація Байдена буде шукати нового кандидата на цю посаду… Зараз багато пліток, чуток, всі щось розказують, але реальний вибір ще не зроблений. Я хочу, щоб ми всі зрозуміли одну річ: Байден не прокидається і не лягає з думкою про те, що ж іще зробити для України і якого посла туди призначити. Я вам більше скажу – навіть Росія… не буде головним питанням на зовнішньополітичному порядку денному адміністрації Байдена. Це буде абсолютно інша країна, і саме вона перебуватиме у щоденному брифінгу", - сказав міністр.

Що було раніше

У травні 2020 року тодішний президент США Дональд Трамп вніс кандидатуру генерала-лейтенанта у відставці, директора американського "Фонду Маршалла" у Німеччині Кіта Дейтона на посаду посла США в Україні. Він є старшим радником з питань оборони США в Україні.

Варто нагадати

Переможець президентських виборів у США, демократ Джо Байден офіційно вступив на посаду президента Сполучених Штатів Америки. Церемонія інавгурації, де Байден склав присягу, відбулася 20 січня.

Українські Національні Новини

Політика