kuleba-prytiahnennia-rosii-do-vidpovidalnosti-zabezpechyt-maibutnie-bez-viiny-dlia-yevropy

Кулеба: Притягнення Росії до відповідальності забезпечить майбутнє без війни для Європи

 • 25675 переглядiв

Імперські злочини та відсутність відповідальності Росії уможливили її нинішню агресивну війну проти України, тому притягнення Москви до відповідальності зараз має вирішальне значення для забезпечення майбутнього без війни для Європи.

Під час офіційного візиту до Нідерландів 2 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь у засіданні міністерської конференції "Відновлення справедливості для України". В ході підсумкової пресконференції глава МЗС наголосив, що нинішня експансіоністська політика Москви нерозривно пов’язана з безкарністю впродовж усієї імперіалістичної історії Росії. Про це повідомили в МЗС України, передає УНН.

Деталі

Росія — єдина імперія у світі, яка уникнула деколонізації після двох світових воєн у 20-му столітті. Всі інші імперії припинили своє існування та були змушені відпустити свої колонії. Більше того, Росія — єдина імперія, яка не лише дожила до наших днів, але й ніколи, я підкреслюю, ніколи не визнала провини за свої імперські злочини і не була за них покарана

зазначив міністр Кулеба.

Дмитро Кулеба підкреслив історичну вагу для Європи та усього світу притягнення імперської Росії до відповідальності. В іншому випадку Москва продовжить свою загарбницьку війну та звірства.

Глава МЗС наголосив, що українці вимагають справедливості за російські злочини вже зараз, а не у віддаленому майбутньому. В цьому контексті, він привітав позитивні рішення, ухвалені за результатами  міністерської конференції.

Я радий, що сьогоднішня конференція принесла саме ті відчутні результати, на які очікують українці.  Перш за все, запрацював Реєстр збитків. Українці вже можуть подавати свої заявки на отримання компенсації за пошкодження або руйнування житла. Ми вітатимемо подальше розширення сфери застосування Реєстру та доступних типів запитів

наголосив він.

Глава МЗС України окремо відзначив важливість ухваленої за результатами конференції політичної декларації, підписантами якої вже стали 44 країни та яка залишається відкритою до підписання.

Декларація зокрема вітає дискусію про конфіскацію заморожених російських активів, а також доходів від них на користь України. Перші рішення щодо використання заморожених російських активів на користь України вже були ухвалені, і ця робота має досягти більших результатів цього року. Документ також закликає до повної відповідальності за злочин агресії. Це важливе підґрунтя для подальшої роботи над створенням повноцінного Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України

підсумував міністр.

Кулеба в Гаазі розповів про результати щодо відновлення справедливості для українців02.04.24, 13:50

Популярні

Новини по темі

Forbes офіційно оголосив Тейлор Свіфт доларовою мільярдеркою

 • 50859 переглядiв

Північна Корея повідомила про запуск гіперзвукової ракети

 • 47208 переглядiв

Україна готує глобальний саміт миру лідерів держав

 • 46976 переглядiв