ukenru
kuleba-prokomentuvav-informatsiiu-pro-zaklyky-prypynyty-udary-po-rosiiskykh-npz

Кулеба прокоментував інформацію про заклики припинити удари по російських НПЗ

 • 49261 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив стурбованість тим, що дії західних союзників не відповідають їхній риториці, припускаючи, що вони хочуть, щоб Україна воювала зі "зв'язаними за спиною руками", не надаючи достатньої кількості зброї.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба  стурбований тим, що дії союзників не завжди відповідають їхній риториці. Він погодився, що здається, що західні союзники хочуть, щоб Україна воювала зі "зв'язаною за спиною рукою". Про це він заявив в інтерв’ю Politico, передає УНН

Деталі

Кулеба не став підтверджувати інформацію, що США закликали Київ припинити атаки на російську енергетичну інфраструктуру і нафтові об'єкти.  Втім, на запитання, чи не здається йому, що західні союзники хочуть, щоб Україна воювала зі зв'язаною за спиною рукою, він відповів: "Так, це так".

Кулеба стурбований тим, що дії союзників не завжди відповідають їхній риториці, і в міру того, як війна затягується, вони "повертаються до звичайного способу ведення політики". 

Він описав порочне коло: зброю не постачають, затримують або постачають у недостатній кількості, а потім союзники кажуть, що Україна відступає, що перемога для України неможлива. І союзники запитують себе, чому вони повинні надавати Україні зброю, яка "змінює гру". 

"Але, хлопці, вся ця картина реальності, яку ви собі малюєте, є результатом одного простого факту - в українських солдатів немає достатньої кількості зброї, тому що ви її не надали", - сказав він.

На запитання про пакет допомоги від США  в розмірі 60 мільярдів доларів для України, який уже кілька місяців гальмується республіканцями, Кулеба відповів:

"Ми будемо раді прийняти рішення", - сказав він. 

Україні було встановлено терміни надання допомоги з жовтня минулого року. Щоразу, коли я чую про новий термін, я просто кажу: "Боже, благослови Америку і Конгрес США", - заявив Кулеба. 

Контекст  

Як писав Financial Times,Вашингтон нібито закликав Україну припинити атаки дронів на російські НПЗ, аби уникнути ще більшої ескалації та зростання цін на енергоресурси.