ukenru
kuleba-pro-priznachennya-markarovoyi-poslom-v-ssha-mi-na-stadiyi-vikhodu-ukazu-prezidenta

Кулеба про призначення Маркарової послом в США: ми на стадії виходу указу президента

 • 15663 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Призначення Оксани Маркарової послом України в Сполучених Штатах вийшло на фінішну пряму. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

Цитата:

“Вона (Маркарова – ред.) завершує реально вже всі оформлення. Це завжди тривалий процес. Призначення посла – це в середньому 6 місяців від появи прізвища до від’їзду цієї людини вже безпосередньо за кордон. Я вже забувся, все змішалося. По-моєму, на початку грудня ми запустили процес по Маркаровій. Зараз початок лютого, а ми вже на стадії виходу указу президента. Тобто це фінальний крок. Потім вона отримає американські візи і їде. Тому тут все розвивається нормально”, - зазаначив міністр.

Деталі

Кулеба підкреслив, що Україна також зацікавлена в тому, щоб американський посол в Київ приїхав якнайшвидше.

Що було раніше

У листопаді минулого року стало відомо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запропонував Президенту Володимиру Зеленському кандидатуру колишнього міністра фінансів Оксани Маркарової на посаду посла України у США.

При цьому міністр назвав “маячнею” інформацію, що Маркарову відправляють лише “вибивати гроші з МВФ”.

Наприкінці грудня у МЗС повідомили, що Україна отримала агреман на призначення Маркарової послом в США.

Так, Оксана Маркарова — з 2015-го по червень 2020-го працювала в Міністерстві фінансів, зокрема, й на посаді очільниці міністерства. До приходу в уряд Маркарова працювала в приватному секторі.

Українські Національні Новини

Політика