ukenru
kuleba-ne-mozhna-spriymati-maybutniy-kontrnastup-yak-virishalniy-u-viyni

Кулеба: не можна сприймати майбутній контрнаступ як "вирішальний" у війні

 • 338139 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Не можна сприймати майбутній контрнаступ Збройних сил України як "вирішальну битву" у війні, оскільки він може не призвести "до 100% звільнення" тимчасово окупованих росією територій. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Financial Times, передає УНН.

Цитата

"Ми повинні будь-якими засобами протидіяти сприйняттю контрнаступу як вирішальної битви війни. Усі війни - це серія битв, і якщо цей наступ розглядається як критичний, але не приведе до 100-відсоткового звільнення нашої території, то деякі люди можуть сказати, що це була остання вирішальна битва, і тепер ми маємо подумати про альтернативний сценарій. Для Києва немає альтернативи повному відновленню територіальної цілісності", - наголосив міністр.

Деталі

Кулеба додав, що наратив про "вирішальний момент" є небезпечним для України, тому що "якщо він похитнеться, це посилить тих на Заході, які хочуть підштовхнути Київ до компромісу з москвою". Він зауважив, що на сьогодні в урядах різних країн світу, які підтримують Київ, заяви щодо уповільнення надання допомоги та припиненні вогню мають меншість голосів, попри те, що "теперішній домінуючий мейнстрім - це почуття рішучості продовжувати відсіч росії".

"Вони скрізь: у Вашингтоні, Берліні, Парижі, Лондоні. Вони спробують зробити щось креативне за зразком Мінська III", – сказав міністр, маючи на увазі "Мінські домовленості", які не привели до припинення війни на Донбасі на сході України.

Відповідаючи на запитання про те, чи стрималися західні уряди від надання Україні більшої військової підтримки, включаючи зброю далекого радіусу дії, через побоювання російської ескалації, Кулеба відзначив: "Аргумент про ескалацію - це виправдання, а не аргумент".

За його словами, кожен запит України про більш досконале озброєння із Заходу спочатку викликав побоювання, що кремль може посилити війну, втягнути НАТО або навіть вдатися до використання тактичної ядерної зброї. "Цей аргумент кожного разу зазнав невдачі", - нагадав він.

Нагадаємо

30 березня керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак анонсував, що буде більше зброї.

Українські Національні Новини

Політика