ukenru
kuleba-bilya-kordonu-ukrayini-ta-na-okupovanikh-teritoriyakh-zoseredzheno-blizko-115-tisyach-viyskovikh-rf

Кулеба: біля кордону України та на окупованих територіях зосереджено близько 115 тисяч військових РФ

 • 23450 переглядiв

КМЇВ. 9 грудня. УНН. Уздовж українського кордону і на її окупованих територіях - в Криму і на Донеччині - зосереджено близько 115 тис. російських військових. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Sky News, пише УНН.

Цитата

"Зараз ми можемо говорити про 115 тисяч військ, зосереджених уздовж нашого кордону, а також на окупованих територіях України в Криму і на Донбасі", — сказав міністр.

Деталі

За його словами, проблема полягає в тому, що Росія може дуже швидко перекинути ще більше військ, тому що інфраструктура для них була розгорнута ще навесні під час першої хвилі ескалації.

Міністр зазначив, що Україна готова дати відсіч у разі нападу. У той же час, необхідний економічний пакет санкцій від Заходу, щоб уникнути цього найгіршого сценарію.

У разі, якщо Росія все ж піде на такий крок, Кулеба заявив, що Україна з партнерами повинна зробити ціну за це "нестерпною для Путіна".

“Вони (партнери — ред.) можуть завдати економічного удару, ми будемо воювати на місці. Мені дуже шкода це говорити, але загиблих російських солдатів буде багато, і ми сподіваємося, що президент Путін цього не хоче", — додав дипломат.

Доповнення

На початку грудня міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що сумарна кількість російських військ, які можуть бути задіяні для ескалації проти України, оцінюються в 94,3 тис. осіб.

Пізніше агентство AP повідомило, що, за даними американської розвідки, Росія планує вторгнення на територію України, можливо вже на початку 2022 року за участю 175 тисяч військових.

Українські Національні Новини

Політика