ukenru
ksu-zavtra-prodovzhit-rozglyad-spravi-schodo-zakonu-pro-lyustratsiyu

КСУ завтра продовжить розгляд справи щодо закону про люстрацію

 • 7783 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Конституційний суд України завтра продовжить у закритому режимі розгляд справи за поданням народних депутатів України та Верховного суду України щодо конституційності певних положень закону “Про очищення влади”. Про це йдеться у порядку денному засідання КСУ, передає УНН.

Згідно з порядком денним, пленарне засідання справи за об’єднаним поданням ВСУ і ВРУ відбуватиметься у закритому режимі.

Також завтра Конституційний суд має розглянути ще дві справи щодо закону про люстрацію. А саме судді у формі письмового слухання планують розпочати розгляд справи за поданням Верховного суду України щодо відповідності Конституції ч.3 ст. 4 закону про очищення влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П.Петренко вважає, що КСУ може відмінити дію закону про люстрацію

Також судді КСУ вирішать, чи є підстави для відкриття конституційного провадження за поданням Служби зовнішньої розвідки щодо тлумачення прикінцевих та перехідних положень закону про люстрацію.

Нагадаємо, ухвалою від 1 квітня 2015 року Перша колегія суддів Конституційного суду України об’єднала провадження за трьома конституційними поданнями в одне конституційне провадження.

Українські Національні Новини

Політика