ukenru
ksu-prodovzhuye-slukhannya-u-spravakh-pro-povnovazhennya-prezidenta-ta-upovnovazhenikh-vr

КСУ продовжує слухання у справах про повноваження Президента та уповноважених ВР

 • 8214 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Сьогодні Велика палата КС України продовжить розгляд справи про повноваження Президента в частині утворення регуляторних органів та кадрових призначень в НАБУ і ДБР. Про це інформує сайт Суду, передає УНН.

Уточнюється, що засідання проходитиме у закритому режимі.

Також КСУ продовжить розгляд справи стосовно уповноважених ВР.

"Продовження розгляду справи за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до статей 85 та 101 Конституції України (щодо уповноважених Верховної Ради України) (реєстр. № 1016) вимогам статей 157 і 158 Конституції України (закрита частина пленарного засідання)", - анонсували в КСУ.

Як писав УНН, 30 жовтня КСУ ухвалив рішення у справі про консультативні органи парламенту, визнавши відповідний законопроект таким, що відповідає Конституції.

А 1 листопада Суд визначився з питання адвокатської монополії

За словами голови ВР Дмитра Разумкова, від Конституційного суду України - дуже багато залежить у реалізації започаткованих Президентом Володимиром Зеленським реформ.

"Сподіваюсь, що плідна співпраця між різними гілками влади і, в першу чергу, між Верховною Радою та Конституційним Судом зберігатиметься і в подальшому", - зазначив голова парламенту, виступаючи учора в Суді.

Українські Національні Новини

Політика