krymskoho-aktyvista-shykhametova-vynesly-iz-zaly-zasidan-rosiiskoho-sudu-na-noshakh-zmi

Кримського активіста Шихаметова винесли із зали засідань російського суду на ношах - ЗМІ

 • 40238 переглядiв

По завершенню засідання суд залишив вирок Шихаметову без змін. Сторона захисту наполягала, що треба розсекретити свідків у справі та визнати їхні свідчення неприпустимими.

Засудженого на 11 років позбавлення волі у "справі кримських мусульман" кримського активіста Яшара Шихаметова забрали із зали засідання російського суду у Власисі через серйозні проблеми зі спиною. Про це повідомляє громадська організація "Кримська солідарність" із посиланням на адвоката Олексія Ладіна, передає УНН.

Під час засідання апеляційного суду у Власисі Яшар Шихаметов поскаржився на погане самопочуття. Перед засіданням кримчанин скаржився адвокатові, що у нього посилюються біль у серці та нирках. У результаті його із зали засідання на ношах винесли медики. Після огляду медпрацівником Шихаметова віднесли назад. Лікар сказав, що кримський татарин нібито може брати участь у судовому засіданні далі.

По завершенню засідання суд залишив вирок Шихаметову без змін. Сторона захисту наполягала, що треба розсекретити свідків у справі та визнати їхні свідчення неприпустимими. Суд це робити відмовився.

"Відповіді на запитання сторони звинувачення були стандартними, а ось на питання сторони захисту свідки відповідали: "Не пам'ятаю". Нам очевидно, що секретні свідки не були знайомі з Шихаметовим з низки об'єктивних причин. Вони стверджують, що два роки ходили до нього в кафе, але назва, яка була метровими літерами написана на вході, вони не пам'ятають", - прокоментував Олексій Ладін.

За даними "Крим.Реалії", 17 лютого в Криму відбулися масові обшуки у Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Радянському районі Криму. Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюпов, Яшар Шихаметов, Ернест Ібрагімов та Олег Федоров були доставлені до управління ФСБ росії у Криму після проведення слідчих заходів за місцем проживання у їхніх будинках. Родичам слідчі ФСБ заявили, що затриманим ставлять у провину статтю 205.5 КК росії. Кримські татари звинувачуються в причетності до діяльності релігійної організації "Хізб ут-Тахрір", забороненої в росії, яка діє без обмеження на рівні національних законодавств в Україні та багатьох країнах світу.

Кримських татар звинуватили в причетності до діяльності релігійної організації "Хізб ут-Тахрір", забороненої в росії, але без обмеження на рівні національних законодавств в Україні та в багатьох країнах світу.

Антоніна Туманова

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні після обстрілів рф перебої з електрикою

     • 37808 переглядiв