ukenru
kozhen-ukrayinets-maye-spozhivati-schonaymenshe-30-kg-svinini-na-rik

Кожен українець має споживати щонайменше 30 кг свинини на рік

 • 4216 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Споживання свинини в Україні має становити щонайменше 30 кг продукту на душу населення. Про це повідомив директор Асоціації свинарів України Артур Лоза, передає УНН з посиланням на прес-службу асоціації.

"Обсяги споживання і виробництва свинини у світі зростають, і в Україні також. За нашими оцінками, українці мають споживати не менше 30 кг свинини на душу населення. Це 1,3-1,4 млн тонн свинини", - заявив він.

Поряд з цим, на сьогодні обсяги споживання свинини в Україні є значно меншими, додав директор АСУ.

"Тобто є величезний потенціал для зростання", - підкреслив Лоза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сало на Київщині подорожчало на 75%

Він додав, що понад 50% українських свиноферм планують розвиватися. Проте, гальмуючими факторами на шляху розвитку галузі свинарства в Україні є поширення епідемії АЧС, економічні виклики та зміни в законодавстві, зазначив директор АСУ.

Нагадаємо, Україна продовжує нарощувати імпорт свинини. За підсумками минулого року приріст імпорту становив близько 60%.

Експерти пояснюють таку тенденцію скороченням поголів'я свиней на тлі епідемії африканської чуми.

Нездатність контролюючих органів ефективно реагувати на АЧС привела до значного подорожчання сала і свинини на вітчизняних ринках, інформують фахівці.

Подолати АЧС Україні заважає відсутність професійних кадрів, вважає політик Сергій Тригубенко. А також - нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби, який викликає безліч критичних зауважень.

Українські Національні Новини

Економіка