ukenru
kontseptsiia-zaliznytsi-na-misiatsi-otrymala-pidtrymku-uriadu-ssha

Концепція "залізниці на Місяці" отримала підтримку уряду США

 • 43163 переглядiв

Уряд США схвалив розвиток залізничної мережі на Місяці для підтримки майбутніх місячних баз і "місячної економіки" протягом наступного десятиліття.

Залізнична мережа на Місяці, яка з’єднує різні місячні бази, може бути реалізована протягом наступного десятиліття після того, як урядове агентство США схвалило концепцію розвитку. Про це повідомляє The Independent, передає УНН.

Деталі

Управління перспективних дослідницьких проєктів Міністерства оборони США (DARPA) уклало контракт із компанією Northrop Grumman на розроблення концепції мережі залізниць на поверхні Місяця. Ця угода була підписана в рамках програми вивчення можливостей місячної архітектури на найближчі роки (LunA-10).

Мета плану – підтримка майбутньої "місячної економіки", яка формуватиметься у міру того, як світові космічні агенції визначаться із присутністю на Місяці.

Видання пише, що Китай і США вже мають програми зі створення місячних баз до кінця десятиліття. Місія NASA "Артеміда" стане першою, яка "поверне" людей на Місяць.

Це сприятиме розвитку космічної економіки для Сполучених Штатів та міжнародних партнерів

йдеться в заяві Northrop Grumman.

Зазначається, що використання залізничного транспорту на Місяці є перспективним. Це дозволить автоматизувати логістичні процеси, знизити ризики для людей під час переїзду між місячними базами та переміщення вантажів.

Компанія Northrop Grumman тепер працюватиме над створенням прототипу повністю працездатної місячної залізничної системи.

Компанія вивчатиме різні способи будівництва, експлуатації та ремонту мережі поїздів на Місяці, що, ймовірно, включатиме розробку роботів, здатних виконувати ключові завдання.

Макрон про ядерну зброю в космосі: рф повинна "невідкладно надати пояснення"16.02.24, 22:05 • [views_0]

Лілія Подоляк

Економіка