kontrabanda-elektronnykh-tsyharok-vo-kerivnyka-chernivetskoi-mytnytsi-zvilneno

Контрабанда електронних цигарок: в.о. керівника Чернівецької митниці звільнено

 • 26010 переглядiв

Виконуючого обов'язки начальника Чернівецької митниці було звільнено за ймовірне сприяння контрабанді електронних сигарет на суму понад 40 мільйонів гривень. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 17 посадовців, а також порушено кримінальні справи.

Виконувача обов'язків керівника Чернівецької митниці, який міг сприяти контрабанді електронних цигарок на загальну суму 40 млн гривень, звільнено. Про це повідомили у Державній митній службі, пише УНН.

В серпні поточного року було проведено позапланову перевірку, під час якої виявлено факти можливої протиправної діяльності керівника та посадових осіб Чернівецької митниці

- йдеться в повідомленні Держмитслужби.

Деталі

Зазначається, що були встановлені факти про сприяння посадовцями ввезенню електронних сигарет поза митним контролем на загальну суму понад 40 млн гривень.

Держмитслужба ініціювала ряд дисциплінарних проваджень та застосувала заходи дисциплінарного впливу до 17 митників. Керівника, який на той час виконував обов'язки начальника Чернівецької митниці, звільнено з посади.

Також повідомляється, що матеріали перевірки про факт скоєння можливого кримінального правопорушення було скеровано до правоохоронних органів. Двоє посадових осіб митниці отримали підозру про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України.

За даними системи Youcontrol, обов’язки керівника Чернівецької митниці виконує Юрій Герасимов.

Нагадаємо

Двом головним державним інспекторам митного посту Чернівецької митниці, які сприяли незаконному ввезенню 168 тисяч електронних цигарок на загальну суму 42 млн гривень, повідомили про підозру.

Павло Башинський

Кримінал та НП

Популярні

Новини по темі

Volkswagen, Porsche и Audi перейдуть на стандарт зарядки Tesla

 • 31883 переглядiв

У Словаччині тривають протести проти уряду Фіцо

 • 31631 переглядiв

У Києві відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом

 • 46315 переглядiв