ukenru
konhresmeny-prodovzhuiut-aktyvno-obhovoriuvaty-varianty-podalshykh-dii-shchodo-dopomohy-ukraini-spiker-dzhonson

Конгресмени продовжують активно обговорювати варіанти подальших дій щодо допомоги Україні - спікер Джонсон

 • 28906 переглядiв

Конгресмени продовжують активно обговорювати варіанти подальших дій для допомоги Україні, але консенсусу щодо пакету допомоги Україні поки що не досягнуто.

Палата представників повернулася до роботи після великодньої перерви. Конгресмени продовжують обговорювати варіанти майбутнього пакету допомоги для України. Про це заявив спікер Палати представників США Майк Джонсон, передає Голос Америки, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що спікер не відповів на запитання журналістів про те, коли саме він планує винести пакет із фінансування додаткової допомоги України на голосування.

Щодо пакета про додаткове фінансування, члени Палати представників продовжують активно обговорювати наші варіанти подальших дій. Як ви знаєте, щодо цього існує багато різних ідей. Це дуже складне питання у дуже складний час. Час спливає, і всі тут відчувають невідкладність цього. Але необхідно досягнути консенсусу щодо цього питання. І це те, над чим ми працюємо,

- сказав Джонсон.

Джонсон також прокоментував погрози звільненням із боку конгресвумен-республіканки Марджорі Тейлор Грін, яка перед початком двотижневої перерви подала клопотання про відставку спікера, якщо той винесе допомогу Києву на голосування.

Щодо Марджорі Тейлор Грін, вона - колега, яку я завжди вважав подругою. Ми з Марджорі не сперечаємося, думаю, щодо жодних філософських принципів. Ми обоє консерватори, але іноді розходимося в думках щодо стратегії, а також щодо того, що виносити на голосування і коли, та інших речей,

- сказав Джонсон.

Він додав, що не вважає, що його відставка могла б бути корисною для Республіканської партії.

Нагадаємо

Білий дім звинувачує спікера Палати представників Джонсона в тому, що він шукає виправдання, щоб не ставити на голосування законопроєкт про допомогу Україні, попри двопартійну підтримку.