konhres-ssha-pishov-na-kanikuly-zalyshyvshy-pytannia-dopomohy-ukraini-ta-kordonu-do-sichnia

Конгрес США пішов на канікули, залишивши питання допомоги Україні та кордону до січня

 • 33144 переглядiв

Канікули в Конгресі США залишають невирішеними такі питання, як допомога Україні та безпека кордонів, що робить січень непростим

Конгрес США залишив Вашингтон цього тижня, напередодні Різдва, на тривалі канікули, при цьому невирішеними залишилися кілька ключових питань, включаючи надзвичайну допомогу Україні та посилення безпеки на кордоні, що підготувало ґрунт для складного січня, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

Як вказує видання, американським законодавцям доведеться зіткнутися з двома дедлайнами щодо шатдауну уряду та продовжувати зусилля щодо одного законопроекту, який одночасно профінансує захист України від росії та уповільнить потік мігрантів через кордон США та Мексики. Тим часом, виборці-республіканці почнуть обирати свого кандидата, який кине виклик президенту-демократу Джо Байдену на виборах 2024 року, вказує видання.

"Ми відразу візьмемося за справу", - заявив лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер про повернення Конгресу на тижні з 8 січня.

Байден закликав Конгрес схвалити додаткову підтримку для України у 61 мільярд доларів, яку консервативні республіканці вимагали поєднати із суворішими законами про безпеку на кордоні в період прибуття рекордної кількості іммігрантів.

Спікер Палати представників Майк Джонсон та його колеги-республіканці критикують Байдена з приводу контролю на кордоні – проблеми, через яку виборці США дедалі більше турбуються.

Конгрес також встановив дедлайн щодо фінансування урядових програм США – 19 січня та 2 лютого. Нездатність досягти угод щодо 12 законопроектів про витрати після цілого року боротьби за скорочення дефіциту призведе до масових зупинок роботи уряду (шатдауну), пише видання.

"Двопартійні переговори в Сенаті також продовжуються під час перерви з метою укладання угоди про реформування застарілих законів США щодо надання притулку. Це відкрило б двері для голосів у Сенаті за допомогу Україні та спрямування американської допомоги Ізраїлю для його війни проти ХАМАС у секторі Газа та для Тайваню", - вказує видання.

У Білому домі очікують, що Конгрес схвалить допомогу Україні в січні20.12.23, 21:15

Незадовго до від'їзду з міста в середу лідер республіканської меншості в Сенаті Мітч Макконнелл практично повторив слова Шумера про терміновість, заявивши у своїй промові, що незвичайне поєднання імміграційних реформ США та іноземної військової допомоги терміново необхідне від Південного Техасу до Південно-Східної Азії і до Червоного моря.

І Шумер, і Макконнелл визнали, що ухвалення перших великих імміграційних змін за чотири десятиліття є важким завданням. Але те саме можна сказати і про виділення приблизно 1,5 трильйона доларів на підтримку роботи низки регулярних державних програм, зазначає видання.

МЗС: принципового рішення про 50 млрд євро для України на саміті ЄС досягнуто, очікуємо на завершення процедур в січні15.12.23, 16:10

Популярні

Новини по темі

Авдіївський коксохім під контролем України - Штупун

 • 28227 переглядiв