komunistichna-partiya-vyetnamu-visunula-novogo-prezidenta

Комуністична партія В'єтнаму висунула нового президента

 • 1001347 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Комуністична партія В'єтнаму висунула Во Ван Туонга новим президентом країни, повідомили в середу два джерела Reuters в партії після раптової примусової відставки в січні його попередника в рамках широкомасштабної антикорупційної кампанії, передає УНН.

Деталі

52-річний Туонг є наймолодшим членом Політбюро партії, вищого керівного органу країни, і широко відомий як близький до генерального секретаря Нгуен Фу Чонгу, найвпливовішої постаті В'єтнаму.

Туонг є головним архітектором партійної боротьби з хабарництвом, у ході якої було розслідовано справи сотень чиновників, і багато хто з них був змушений піти у відставку, у тому числі колишній президент Нгуєн Суан Фук та два заступники прем'єр-міністра.

Вибір Туонга Центральним комітетом партії підтверджує раніше ухвалене Політбюро рішення. Його висування вимагатиме схвалення Національної асамблеї, яка має провести позачергову сесію у четвер та офіційне засідання у травні.

Уряд у заяві у середу повідомив, що центральний комітет партії погодив висування кандидатури на пост президента, але не назвав кандидата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент В'єтнаму подав у відставку на тлі масштабних чисток проти хабарництва

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Комуністична партія В'єтнаму висунула нового президента

     • 1001347 переглядiв

    Іран може створити матеріали для ядерної бомби за 12 днів

     • 849329 переглядiв