ukenru
komunistichna-partiya-kitayu-vnese-popravki-do-statutu-na-zhovtnevomu-zyizdi-si-tszinpina-mozhut-zakripiti-yak-yadro-partiyi

Комуністична партія Китаю внесе поправки до статуту на жовтневому з'їзді. Сі Цзіньпіна можуть закріпити як "ядро" партії

 • 227115 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Правляча Комуністична партія Китаю внесе поправки до свого статуту наступного місяця. На думку деяких аналітиків, цей крок може зміцнити авторитет та становище голови партії Сі Цзіньпіна. Про це пише УНН.

Деталі

Державне інформаційне агентство Сіньхуа повідомило у п'ятницю, що Політбюро обговорило проект поправки до конституції партії на засіданні під головуванням Сі, не уточнивши, які саме зміни.

Очікується, що Сі порушить прецедент на конгресі, який розпочнеться 16 жовтня, і проведе третій п'ятирічний термін керівництва, зміцнивши свій статус наймогутнішого лідера Китаю з часів Мао Цзедуна, засновника Народної Республіки.

Востаннє до конституції партії вносилися поправки у 2017 році, щоб закріпити «Думки Сі Цзіньпіна про соціалізм із китайською специфікою», крок, який зміцнив репутацію Сі.

Доповнення

На думку політичних спостерігачів, яких опитало агенство Reuters, однією з коректив є виправлення, яке скорочує ідеологію партії до «ідеї Сі Цзіньпіна».

Ще однією можливою зміною, яка також розглядатиметься як посилення влади лідера, буде закріплення Сі «ядром» партії, а його ідеї — керівними принципами.

Менш імовірно, як припускають деякі експерти, що статут може поновити верховну посаду голови партії, яку було скасовано 1982 року.

Статут партії може бути змінено лише на з'їзді, який проводиться раз на п'ять років.

Українські Національні Новини

Новини Світу