komitet-vr-rozghliane-zakonoproiekt-pro-aktsyz-na-solodki-hazovani-napoi

Комітет ВР розгляне законопроєкт про акциз на солодкі газовані напої

 • 35373 переглядiв

Комітет Верховної Ради України розгляне можливість запровадження акцизного податку на солодкі та ароматизовані напої з метою зменшення їх споживання та негативного впливу на здоров'я населення.

У середу, 17 липня, Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики має розглянути законопроєкт щодо запровадження податків напої з додаванням цукру або ароматичних речовин. Про це пише УНН з посиланням на заяву нардепа Ярослава Железняка.

Деталі 

Депутата оприлюднив частину порядку денного Комітету, де вказується, що 17 липня Комітет розглядатиме законопроєкти №9032 та №0932-1.

Завтра на засідання комітету виносять законопроєкт про запровадження податку на води, включаючи мінеральні та газовані, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних або ароматичних речовин

- розповів нардеп. 

Доповнення

Згідно з пояснювальною запискою законопроєкту №9032-1 він розроблений з метою скорочення негативного впливу солодких напоїв на здоров’я населення України шляхом зменшення їх економічної доступності (через механізм оподаткування), а також підвищення спроможності національної системи охорони здоров’я.

Документ зокрема пропонує віднести води, включаючи мінеральні та газовані, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних або ароматичних речовин до підакцизних товарів та встановити специфічну ставку податку у розмірі 0,1 євро за 1 літр напою. Платниками податку будуть виробники та імпортери напоїв.

Схожі зміни передбачає і законопроєкт №9032. У пояснювальній записці, автори пропонують внести зміни до Податкового кодексу України, а саме запровадження акцизного податку на води, включаючи мінеральні та газовані, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних або ароматичних речовин.

Очікується, що це  може призвести до додаткових бюджетних надходжень шляхом запровадження передбаченого законопроєктом податку.

Бізнесу треба бути готовим до підвищення податків, у влади буде спокуса зробити "зашморг" - економіст 02.05.24, 13:05

Популярні

Новини по темі