ukenru
komitet-rekomenduvav-radi-vzyatisya-za-zakonoproekt-pro-oboronni-zakupivli

Комітет рекомендував Раді взятися за законопроект про оборонні закупівлі

 • 14547 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради законопроект про оборонні закупівлі. Відповідне рішення ухвалили одноголосно члени комітету під час засідання 7 листопада, передає УНН з посиланням на Інформаційне управління Апарату ВР.

"7 листопада відбулося засідання комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на якому одноголосно було прийнято рішення рекомендувати включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект закону "Про оборонні закупівлі" №2398", - йдеться у повідомленні.

Проект закону №2398 "Про оборонні закупівлі", як вказано, спрямований на забезпечення ефективного та прозорого здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення, створення конкурентного середовища та запобігання корупції у сфері оборонних закупівель, розвитку добросовісної конкуренції, а також ефективного та прозорого планування, реалізації і контролю за оборонними закупівлями. Він також передбачає гармонізацію законодавства України у сфері оборонних закупівель відповідно до Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Як додали в пресслужбі ВРУ, також на засіданні було розглянуто кілька звернень народних депутатів, в результаті одного з них комітет вирішив звернутися до Міноборони з пропозицією включити двох членів до складу Комісії, яка створюється у Міноборони для перевірки якості бронежилетів.

Крім того, було ухвалено рішення про створення спільної робочої групи з питань кібербезпеки у секторі національної безпеки, оборони та розвідки. Робоча група буде створена з числа народних депутатів - членів комітету з нацбезпеки і комітету з цифрової трансформації.

Одноголосно було ухвалено рішення про створення робочої групи з протидії гібридним загрозам, а також робочої групи для законодавчого врегулювання питань територіальної оборони.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони працюють над новим законопроектом “Про оборонні закупівлі”, який передбачає створення прозорого та конкурентного середовища в закупівлях оборонної продукції — товарів, робіт і послуг військового призначення та подвійного застосування.

Українські Національні Новини

Політика