ukenru
komisiyu-schodo-sprob-vtruchannya-rf-u-vibori-zaproponuvali-stvoriti-u-ssha

Комісію щодо спроб втручання РФ у вибори запропонували створити у США

 • 8366 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Два конгресмени-демократи внесли в палату представників США законопроект про створення незалежної комісії для розслідування спроб втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Ініціаторами законопроекту стали ведучий демократ в комітеті з нагляду та урядової реформи Елайджа Каммінгс і ведучий демократ в підкомітеті з діяльності ЦРУ комітету з розвідки Ерік Суолуелл.

Передбачається, що неурядова комісія буде створена за зразком комісії, яка розслідувала обставини терактів 11 вересня 2001 року, і буде складатися з 12 членів від обох партій.

Зокрема, комісії буде доручено розслідувати російські хакерські атаки на національний комітет Демократичної партії і злом особистої переписки Джона Подести - керівника передвиборного штабу кандидата в президенти від Демократичної партії Хілларі Клінтон. Комісія також займеться проблемами сканування виборчих систем в деяких штатах і поширення неправдивих новин і пропаганди.

"У нас є зобов'язання перед виборцями відстоювати чистоту нашої представницької демократії, починаючи зі з'ясування, що саме сталося, і як ми можемо запобігти повторенню цих подій. Хоча наші розвідувальні відомства прийшли до висновку, що з високою часткою ймовірності Росія втручалася в американські вибори, ступінь цього втручання, а також причетність інших державних і недержавних суб'єктів до цього залишається неясною", - заявив Е.Суолуелл, представляючи законопроект.

Е.Каммінгс поділяє цю думку: "Це не проблема демократів або республіканців. Це була атака на нашу демократію. Будь-яка спроба іноземної держави підірвати наші вибори є прямою атакою проти нашої країни".

У жовтні розвідувальні відомства США відкрито звинуватили російську владу в тому, що вони стояли за кількома гучними хакерськими атаками, покликаними вплинути на громадську думку під час виборчого циклу.

Однак російський уряд заперечує будь-яку причетність до атак. Обраний президент Дональд Трамп також висловив сумніви в тому, що Росія причетна до хакерських атак, пов'язаних з виборами.

Українські Національні Новини

Новини Світу