ukenru
komisar-yes-spodivayetsya-scho-bezviz-dlya-ukrayini-i-gruziyi-zapratsyuye-na-pochatku-vesni

Комісар ЄС сподівається, що "безвіз" для України і Грузії запрацює на початку весни

 • 12410 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Європейський комісар з міграції та внутрішніх справ Дімітріс Аврамопулос висловив сподівання, що угода про лібералізацію візового режиму для України і Грузії запрацює на початку весни. Про це йдеться у заяві комісара ЄС під час виступу у Європарламенті під час дебатів щодо механізму призупинення візової лібералізації для третіх країн, передає УНН з посиланням на прес-службу ЄК.

"Ухваливши цей посилений механізм призупинення, ми зможемо продовжити нашу стратегію з лібералізації візового режиму на основі сильних гарантій. Я радий дізнатися, що "тріалог" щодо лібералізації візового режиму для Грузії був успішним, і я з нетерпінням чекаю того ж результату для України", - сказав єврокомісар.

З його слів, ці дві країни "ухвалили низку реформ для виконання "дорожніх карт" щодо лібералізації візового режиму, і тепер пора нам... надати їх громадянам безвізові по'їздки в Європу".

"Наш спільний пріоритет наразі полягає в прискоренні процедури вступу в силу механізму призупинення, а також прийняття пропозицій щодо лібералізації візового режиму для Грузії і України. Ми повинні виконати зобов'язання, дані нашим партнерам", - підкреслив Д.Аврамопулос.

Комісар ЄС також додав, що "правильна реалізація безвізового режиму для Грузії і України буде лише взаємовигідним, зміцненням культурних і економічних обмінів і зміцненням мобільності між цими країнами і державами-членами ЄС".

"Я сподіваюся, що це стане реальністю на початку весни, завдяки угоді про механізм призупинення, який ми сьогодні обговорюємо", - зауважив Д.Аврамопулос.

Українські Національні Новини

Політика