kndr-peredala-rosii-ponad-tysiachu-konteineriv-z-boieprypasamy-posol-ssha-pry-nato

КНДР передала росії понад тисячу контейнерів з боєприпасами - посол США при НАТО

 • 21405 переглядiв

Посол США в НАТО Джуліан Сміт повідомила, що Північна Корея відправила до росії понад тисячу контейнерів з військовою технікою та боєприпасами, що видно на супутникових знімках.

Американська сторона має інформацію, підтверджену супутниковими знімками про те, що Північна Корея поставила в росію більше тисячі контейнерів з боєприпасами. Про це повідомила в середу під час онлайн-брифінгу посол США при НАТО Джуліан Сміт, пише УНН.

У нас є нова інформація про те, що КНДР нещодавно поставила ще більше зброї до росії для використання у війні проти України, і наша інформація вказує на те, що КНДР надала росії понад тисячу контейнерів військового обладнання та боєприпасів,

- зауважила Джулія Сміт.

Деталі

Сміт повідомила про наявність супутникових знімків, на яких видно переміщення цих контейнерів з Північної Кореї до росії на вантажних суднах.

Ми рішуче засуджуємо КНДР за надання росіянам такого обладнання, яке, безсумнівно, буде використано для нападу на український народ, українські міста, а також у подальшій незаконній війні росії,

- зазначила посол.

За її словами, у США вважають, що Пхеньян в обмін на боєприпаси хоче отримати від росії інші військові технології. Не виключено, що в цьому "списку бажань" Пхеньяна є винищувачі, ракети земля-повітря, бронетехніка, обладнання для виробництва балістичних ракет та інші озброєння.

Сміт підкреслила, що Сполучені Штати продовжать стежити за розвитком ситуації та виявляти будь-які спроби поставити в росію озброєння.

Нагадаємо

Як писав УНН, у жовтні Північна Корея почала перекидати артилерію до росії, задля зміцнення армії рф, що не полишає намірів захопити українські території.

США заявили, що пуск ракети КНДР підриває регіональну безпеку18.12.23, 04:32

Ольга Розгон

Політика

Популярні

Новини по темі

На Донеччині за минулу добу поранення дістали двоє людей

 • 24153 переглядiв

Збій стався у роботі X

 • 37904 переглядiв