ukenru
klyuchoviy-svidok-dast-svidchennya-u-spravi-pro-tisk-trampa-na-ukrayinu-the-hill

Ключовий свідок дасть свідчення у справі про тиск Трампа на Україну – The Hill

 • 9376 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Посол США в Європейському Союзі Ґордон Сондланд у четвер планує дати свідчення в рамках початку процедури імпічменту президента США Дональда Трампа, заявивши, що Трамп доручив чиновникам працювати зі своїм особистим адвокатом Руді Джуліані з питань України. Посол також буде дистанціюватися від зусиль Трампа та Джуліані змусити Президента України Володимира Зеленського провести розслідування щодо одного з головних політичних конкурентів президента Джо Байдена. Про це повідомляє The Hill, посилаючись на копії вступного слова Сондланда, передає УНН.

"Ми також були розчаровані тим, що за вказівкою Президента ми залучили Джуліані. Ми вважаємо, що чоловіки і жінки з Держдепартаменту, а не особистий адвокат президента, повинні нести відповідальність за всі аспекти зовнішньої політики США щодо до України", - йдеться у зверненні Сондланда.

"Однак, грунтуючись на вказівки президента, ми зіткнулися з вибором: ми могли б відмовитися від мети зустрічі Президента Зеленського у Білому домі, яка, на нашу спільну думку, мала вирішальне значення для зміцнення американо-українських зв'язків і просування довгострокових зовнішньополітичних цілей США в регіоні, або ми могли б вчинити так, як вказав президент Трамп і поговорити з Джуліані для вирішення проблем президента", - продовжує він.

Він також засудив у своїх нотатках такі дії, як заклик до України розслідувати справу Байдена, заявивши, що він не брав участі в цих зусиллях, пише видання.

"Дозвольте мені чітко заявити: пропозиція іноземної уряду провести розслідування з метою здійснення впливу на майбутні вибори в США було б неправильним. Призупинення іноземної допомоги для чинення тиску на іноземний уряд з метою змусити його зробити такі кроки було б неправильним. Я ніколи не брав і не буду брати участь у таких починаннях. На мій погляд, допомога Україні у сфері безпеки була в наших життєво важливих національних інтересах і ні з якої причини не повинна була відкладатися", - йдеться у нотатках Сондланда.

Раніше стало відомо, що тимчасовий повірений США в Україні Вільям Тейлор дасть свідчення у справі про імпічмент Трампа.

Нагадаємо, на початку жовтня американські ЗМІ заявили, що Білий дім заблокував можливість послу США в Європейському союзі Гордону Сондланду виступити у Конгресі.

Українські Національні Новини

Новини Світу