kliient-kytaiskoho-restoranu-buv-shokovanyi-rakhunkom-za-zamovlennia-pislia-vypadkovoi-publikatsii-svoho-qr-kodu-v-interneti

Клієнт китайського ресторану був шокований рахунком за замовлення, після випадкової публікації свого QR-коду в Інтернеті

 • 30688 переглядiв

Жінка в Китаї отримала рахунок на 430 000 юанів (~60 000 доларів США) в ресторані хот-пот після того, як її контакти в WeChat зловживали QR-кодом, який вона випадково розмістила в Інтернеті. Її не змусили платити, але інцидент спричинив значні неприємності для ресторану.

Жінка в Китаї була шокована, отримавши рахунок на 430 000 юанів (60 000 доларів США) в ресторані після того, як випадково опублікувала свій QR-код для замовлення їжі в Інтернеті, а інші користувачі мережі почали розміщувати на нього додаткові замовлення.
Про це пише УНН із посиланням на South China Morning Post.

Деталі

Згідно з інформацією видання, жителька Китаю на прізвище Ванг сказала, що хотіла лише опублікувати фотографії страв з ресторану, який вона відвідала з подругою 23 листопада, але випадково додала у свій пост повідомлення QR-код, який був наклеєний на стіл для замовлення та оплати страв. Хоча вона опублікувала фотографії лише на своїй сторінці WeChat Moments з обмеженим доступом, яку можуть бачити лише її контакти в WeChat, цей список включав велику кількість людей, які почали сканувати код.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч лукашенко і глави КНР Сі Цзіньпіна тривала втричі довше від запланованого часу: деталі

Ванг зрозуміла, що щось не так, лише коли персонал ресторану підійшов до групи, щоб підтвердити, чи зробили вони замовлення на 6 000 юанів. Звернувши на це увагу, персонал спочатку подумав, що в їхній системі замовлень стався збій. Але згодом остаточний рахунок дійшов до 430 000 юанів.

Ванг виявила, що люди використали QR-код, який вона випадково опублікувала. Скріншот замовлення, розміщений в Інтернеті, показав, що користувачі мережі замовили 1 850 порцій качиної крові, 2 580 порцій кальмарів і 9 990 порцій креветочного паштету.

Не маючи змоги зупинити безперервний потік замовлень, ресторан врешті-решт пересадив групу відвідувачів за інший столик, оскільки не зміг зупинити або відстежити зловмисників.

Хоча Ванг сказала, що її не змусили оплатити рахунок, вона зазначила, що ця витівка завдала ресторану багато клопоту, і застерегла інших бути обережними, публікуючи фотографії в соціальних мережах, щоб уникнути випадкового витоку особистої інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі затримали шахраїв, які під виглядом працівників СБУ вимагали гроші у призовників

Ігор Тележніков

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни обстріляли в Херсоні дитячий садок: відео

     • 32795 переглядiв

    У рф вантажівка протаранила колону росгвардії: є жертва

     • 29060 переглядiв