ukenru
kiyiv-povazhaye-shtaynmayyera-ochikuye-novoyi-nimetskoyi-politiki-schodo-ukrayini-kuleba

Київ поважає Штайнмайєра, очікує нової німецької політики щодо України – Кулеба

 • 156138 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Україна з повагою ставиться до інституції Федерального президента Німеччини і вважає, що ситуація щодо його візиту в Київ буде врегульована дипломатичним шляхом. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з міністром закордонних справ та оборони Ірландії Саймоном Ковені за підсумками їхніх переговорів в Києві, передає кореспондент УНН.

Деталі

Так, Кулеба заявив, що у дипломатії є багато робочих моментів, які стосуються узгодження, форматів візитів, очікуваних результатів візитів. І, коли цю роботу роблять лише дипломати, то «ми завжди знаходимо взаємноприйнятні розв'язки».

Водночас, з його слів, коли нюанси певних робочих процесів потрапляють у ЗМІ, або коли в ЗМІ "з'являється неперевірена інформація», то «виникають публічні дискусії, публічні скандали, публічні емоції, які заважають роботі і створюють негативне тло".

Цитата

"Саме таку ситуацію ми зараз маємо з Німеччиною, мені прикро що повідомлення від одного з німецьких медіа з посиланням на джерело спричинило ту непросту ситуацію, яку ми зараз маємо. Але у зв'язку з цим я хочу сказати лише дві речі. По-перше, Україна з великою повагою ставиться до Німеччини. Ми не завжди в усьому згодні з німецькою політикою, але ми поважаємо Німеччину як державу, як партнера, і для нас абсолютно очевидно, що Глава Держави, президент ФРН є одним з символів цієї держави, і ми з такою самою повагою ставимось до інституції Федерального президента", - наголосив міністр.

"І друге – ми не зацікавлені в ескалації, ми не зацікавлені в загостренні двосторонніх відносин, тому я переконаний, що ця ситуація буде врегульована дипломатичними каналами, і ніякої шкоди для українсько-німецьких відносин не буде", - зазначив він.

Кулеба наголосив, що Україна виступає за відносини, які будуються на взаємній повазі і "на побудові, створенні нової німецької політики щодо України за нинішніх обставин".

"І таку нову німецьку політику ми очікуємо від нового німецького уряду", - додав дипломат.

Контекст

Німецьке видання Bild із посиланням на джерела з українських урядових кіл повідомило, що президент Німеччини Штайнмаєр планує відвідати Україну. Він хотів приїхати до Києва разом із урядовими делегаціями з інших країн ЄС.

За повідомленням, Президент України Володимир Зеленський наразі "не хоче зустрічатися зі Штайнмаєром у Києві". Іншим політикам ЄС дозволили приїхати.

Причина, через яку Зеленський не хоче бачитися зі Штайнмаєром, як повідомляють, — тісні зв'язки лідера Німеччини з росією протягом останніх років. Як міністр закордонних справ він підтримував тісні контакти, зокрема, з міністром закордонних справ рф сергієм лавровим.

Коментуючи ситуацію, Зеленський повідомив, що він та його Офіс не отримували офіційного звернення щодо візиту федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра в Україну.

Українські Національні Новини

Політика