ukenru
kiyani-zaklikali-vladu-mista-vvesti-pogodinnu-oplatu-u-gromadskomu-transporti

Кияни закликали владу міста ввести погодинну оплату у громадському транспорті

 • 357704 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. На сайті Київської міської ради з'явилася петиція щодо створення квитків на годину, пів години в громадському транспорті, передає УНН.

Автор петиції Данило Кособоков аргументує свою пропозицію тим, що в європейських столицях, таких як Відень, Будапешт система погодинної оплати проїзду в громадському транспорті (квитки на 30, 90 хвилин) є нормою вже мінімум 10 років.

Цитата

«Яскравим прикладом ситуації, де пересадку містяни роблять раз на півгодини є маршрут Софіївська Борщагівка/НАУ — Політехнічний Університет. Слідуючи за маршрутом Трамваю №1/3 містяни роблять пересадку на Метро або Маршутне Таксі, та іноді — комунальний тролейбус», - йдеться в петиції.

«Запровадження рішення запровадити в Києві квитки на певний проміжок часу допоможе містянам зекономити гроші при найкоротших пересадках, а державі збільшить пасажиропотік і привабливість комунального транспорту», - зазначає автор.

Петиція зібрала 322 підписів з 6000 необхідних. Опубліковано вона була 12 вересня о 09:18.

Доповнення

У Києві вже тестують оплату проїзду банківською карткою у наземному транспорті. Повноцінно запустити систему планують у жовтні.

Українські Національні Новини

Київ