kitay-pochav-buriti-nayglibshi-u-sviti-sverdlovini-u-gonitvi-za-prirodnimi-resursami

Китай почав бурити найглибші у світі свердловини у гонитві за природними ресурсами

 • 267501 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Китайські інженери розпочали буріння надглибоких свердловини, оскільки країна активізує пошуки природних ресурсів, захованих на глибині понад 10 кілометрів під землею, пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Як повідомляє державне інформаційне агентство Сіньхуа, китайські інженери розпочали буріння нової надглибокої свердловини у 10 520 метрів у басейні Сичуань на південному заході Китаю. Цей регіон є основним районом видобутку газу, і інженери очікують знайти там запаси природного газу, йдеться в повідомленні.

Це повідомлення з'явилося через кілька тижнів після того, як Китай розпочав буріння ще однієї надглибокої свердловини, яка, за планом, має заглибитися ще далі вглиб Землі до запланованої глибини 11 100 метрів. Цей проект розташований у Тарімському басейні в північно-західному автономному регіоні Китаю Сіньцзян.

Якщо проект буде завершено, вони стануть двома найглибшими свердловинами, створених людиною у світі. Глибоке буріння дозволяє вченим дізнатися більше про те, як формувалася Земля, а земна кора виступає геологічною хронологією формування світу. Але існують також сильні комерційні стимули - доступ до потенційно прибуткових запасів енергії, похованих глибоко внизу.

Обидві компанії, що беруть участь у бурінні китайських свердловин, є великими державними нафтовими конгломератами.

Презентуючи раніше проект "Сіньцзян", агентство "Сіньхуа" назвало його "телескопом" у найглибші надра землі, оскільки його 2000-тонна конструкція має проникнути у більш ніж 10 континентальних пластів. У повідомленні йдеться, що бурова установка може витримувати температуру 200 градусів за Цельсієм і тиск, що в 1700 разів перевищує атмосферний.

Китай, друга за величиною економіка світу і найбільший у світі викидач вуглецю, має величезні енергетичні потреби. Китайський лідер Сі Цзіньпін оголосив майбутню енергетичну безпеку пріоритетом національної безпеки.

Згідно з нещодавнім звітом, Китай став світовим лідером у галузі відновлюваної енергетики - він знаходиться на шляху до подвоєння потужностей вітрової та сонячної енергетики і досягне своїх цілей щодо чистої енергії до 2030 року на п'ять років раніше. Але це також найбільший у світі виробник забруднюючих речовин, що нагрівають планету, і нарощує видобуток вугілля.

Сі Цзіньпін заявив на національній конференції з охорони навколишнього середовища, що прихильність Китаю до своїх подвійних цілей щодо викидів вуглецю - досягнення вуглецевого піку до 2030 року і вуглецевої нейтральності до 2060 року - є "непохитною", повідомляє державне інформаційне агентство Сіньхуа.

"Але шлях, метод, темпи та інтенсивність досягнення цієї мети повинні і повинні визначатися нами самими, і ніколи не будуть залежати від інших", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заміщення "газпрому": Румунія на шляху до лідерства у видобутку газу в ЄС

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі