ukenru
kislitsya-v-oon-zagovoriv-pro-mirotvortsiv-na-kordoni-ukrayini-z-rf

Кислиця в ООН заговорив про миротворців на кордоні України з РФ

 • 16765 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Миротворці ООН можуть стати одним з варіантів моніторингу контролю України над кордоном з РФ. Про це заявив постпред України при ООН Сергій Кислиця, виступаючи на сесії Генасамблеї, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Поки 400-кілометрова ділянка державного кордону в зоні конфлікту залишається відкритою для вільного потоку російського озброєння і особового складу, ситуація залишатиметься напруженою і крихкою. Суверенний контроль України над державним кордоном повинен бути відновлений, і миротворці ООН, як один з варіантів, можуть зіграти важливу роль в його моніторингу", - сказав Кислиця.

Деталі

На думку українського постпреда, саме безпека залишається ключовим елементом деескалації на сході країни.

Контекст

У вівторок, 23 лютого, на сесії Генасамблеї ООН проходять дебати по пункту порядку денного "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України".

Доповнення

Раніше спікер українського боку в ТКГ Олексій Арестович заявляв, що через наявність у Росії права вето на засіданнях Ради Безпеки ООН, миротворча місія Організації Об'єднаних Націй на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишається неможливою.

Українські Національні Новини

Політика