kilkist-zagiblikh-vnaslidok-pislya-vibukhu-na-politichnomu-zyizdi-u-pakistani-zrosla-do-54

Кількість загиблих внаслідок вибуху на політичному з’їзді у Пакистані зросла до 54

 • 288202 переглядiв

Деталі

У понеділок кількість жертв масового вибуху, здійсненого терористом-смертником на передвиборчому мітингу проталібського священнослужителя, зросла до 54 осіб.

Похорони жертв вибуху уже відбулися в районі Баджаурі в понеділок. За словами лікаря Гула Насіба, кількість загиблих продовжує зростати, оскільки важкопоранені помирали в лікарні.

Десятки людей, які отримали легкі поранення, уже виписані з лікарні, а важкопоранені були доставлені до столиці провінції Пешавар армійськими гелікоптерами.

У понеділок поліція записала свідчення деяких поранених у лікарні в місті Хар, найбільшому місті Баджура. Міністр інформації провінції Фероз Джамал, заявив, що поліція "розслідує цей напад в усіх аспектах". Уряд країни пообіцяв знайти тих, хто стоїть за цим терактом.

Додамо

Ніхто одразу не взяв на себе відповідальність за недільний вибух, в результаті якого поранення отримали 200 осіб. Поліція заявила, що первинне розслідування вказує на те, що відповідальність може нести регіональна філія угруповання "Ісламська держава".

Жертви були присутні на мітингу, організованому партією "Джаміат Улема Іслам", очолюваною політиком Фазлуром Рехманом. Він не був присутній на мітингу, який проходив під великим наметом біля ринку в Баджурі, районі провінції Хайбер-Пахтунхва, що межує з Афганістаном. Рехман, який тривалий час підтримував афганський уряд Талібану, уникнув щонайменше двох відомих терактів у 2011 і 2014 роках, коли вибухи пошкодили його автомобіль під час мітингів.

Нагадаємо

Майже 1000 людей зібралися в неділю під великим наметом, на з’їзді партії, яка готувалася до парламентських виборів, коли прогримів вибух. Припускають, що терорист-смертник підірвав на з'їзді бомбу, коли один із партійних лідерів виступав перед кількома сотнями прихильників.

Абдул Рашид, високопоставлений лідер партії Рехмана, сказав, що вибух був спрямований на ослаблення партії, але "такі напади не можуть стримати нашу рішучість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше в історії: Глава МЗС України зустрівся з прем’єром Пакистану та обговорив експорт зерна

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Уночі ППО України знищила 69 БпЛА та 2 ракети

     • 22122 переглядiв

    У Сумах прогримів вибух

     • 15509 переглядiв

    За добу окупанти втратили 1470 військових та 14 танків

     • 15251 переглядiв

    Новини по темі

    До Польщі на ремонт прибули танки Leopard з України

     • 315175 переглядiв

    Китай обмежує експорт обладнання для дронів

     • 410485 переглядiв

    Серед жертв удару рф по Кривому Рогу 10-річна дитина - ОВА

     • 268895 переглядiв