kilkist-vorozhykh-obstriliv-prykordonnia-deshcho-zmenshylasia-porivniano-z-vesnoiu-demchenko

Кількість ворожих обстрілів прикордоння дещо зменшилася порівняно з весною - Демченко

 • 23910 переглядiв

У порівнянні з весняними місяцями, влітку кількість обстрілів прикордоння зменшилася, що може свідчити про перегрупування окупантів.

Російські війська активно посилюють свої сили та засоби на напрямку Харківської області, де тривають бойові дії, але, у порівнянні з весняними місяцями, влітку кількість обстрілів прикордоння зменшилася, що може свідчити про перегрупування окупантів. Про це заявив у четвер речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

"Треба розуміти, що росія продовжує тримати певну кількість своїх сил та засобів. Більше активне посилення відбувається на напрямку Харківської області, де тривають активні бойові дії - це напрямок Липці та Вовчанськ. Там ворог не може просунутися вглиб території України, отримуючи опір від Сил оборони. Якщо говорити про кількість обстрілів загалом, у межах Харківської, Сумської та Чернігівської областей, то, на жаль, ця кількість тримається - у середньому 60-70 за добу. Навесні була дещо більша кількість обстрілів. Це могло досягати близько ста обстрілів за добу, які здійснила росії по території України", - сказав Демченко.

Він додав, що окупанти застосовують артилерію, БПЛА, щоб завдавати ураження, але є і випадки застосування ворогом авіації.

"Зважаючи, що кількість обстрілів в порівнянні з весняними місяцями дещо зменшилася, то я не виключаю, що ворог міг перегрупувати свої засоби, або не можна виключати, що він їх використовує на тих напрямках, де ведуться активні бойові дії", - сказав Демченко.

Нагадаємо

Ситуація поблизу кордону з білоруссю, за даними ДПСУ, залишається повністю контрольованою. Поряд з українським кордоном прикордонники не відзначають ні переміщення техніки, ні особового складу підрозділів армії білорусі чи росії. Також на цьому напрямку не спостерігається активність ворожих ДРГ.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна біткоїна сьогодні впала до 57 тис. доларів

     • 20615 переглядiв