ukenru
kidali-kaminnya-ta-palitsi-migranti-znovu-shturmuvali-kordon-polschi-ta-bilorusi

Кидали каміння та шумові гранати: мігранти знову штурмували кордон Польщі та Білорусі

 • 17629 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Учора понад 100 мігрантів знову проривалися на територію Польщі та кидали каміння у польських офіцерів і застосовували шумові гранати. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані прикордонної служби Польщі.

Деталі

"Учора, 23 листопада, приблизно о 19:00 понад 100 агресивних іноземців силою форсувала польсько-білоруський кордон. У польські служби кидали каміння. Напад відбувся під наглядом білоруських служб", — ідеться у повідомленні.

Як зазначають, групи агресивно налаштованих іноземців штурмували кордон поблизу прикордонних застав в Дубіче Церковні та Мельнику.

"На території, яку охороняє прикордонна застава у Мельнику, 23 листопада відбулися дві силові спроби перетину кордону. Групи з 40 агресивних іноземців атакували польські служби, кидали каміння, гілки дерев, а також застосовували шумові гранати", — додають у прикордонній службі Польщі.

Wczoraj tj.23.11 ok.19.00 grupa ponad 100 agresywnych cudzoziemców siłowo forsowała granicę. W służby polskie rzucano kamieniami.
Atak odbywał się pod nadzorem białoruskich służb.#zgranicy pic.twitter.com/vGwLO5MVvb

— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) November 24, 2021

Na odcinku ochranianym przez Placówkę SG w Mielniku miały wczoraj tj.23.11 miejsce dwie siłowe próby przekroczenia granicy. 40-osobowe grupy agresywnych cudzoziemców atakowały polskie służby rzucając kamieniami, konarami drzew, użyte były również granaty hukowe.#zgranicy pic.twitter.com/87naitHT15

— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) November 24, 2021

Нагадаємо

Наприкінці травня білоруський правитель Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Європейського Союзу.

У серпні Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща розпочала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська уздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, всіх затримали. Нелегали і далі здійснють регулярні спроби прориву.

Українські Національні Новини

Новини Світу