khvylia-kholodu-obrushylasia-na-bilshu-chastynu-kytaiu-perekryto-shose-ta-dorohy-video

Хвиля холоду обрушилася на більшу частину Китаю, перекрито шосе та дороги (відео)

 • 32125 переглядiв

Сі Цзіньпін закликає до всебічного реагування на надзвичайні ситуації у зв'язку з тим, що на Китай обрушилася хвиля сильних холодів, яка спричиняє повсюдні перебої в роботі транспорту та відключення електроенергії, а в деяких регіонах очікується падіння температури до -40°C.

Глава КНР Сі Цзіньпін закликав до "тотальних" зусиль щодо реагування на надзвичайні ситуації, на тлі того, як в п'ятницю хвиля холоду охопила Китай, температура впала нижче нуля на більшій частині території країни, а снігопади вплинули на транспорт у багатьох місцях, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Згідно з прогнозами, температура впаде до мінус 40 градусів за Цельсієм у деяких частинах провінції Хейлунцзян на північному сході та у регіоні Сіньцзян на північному заході країни, а також у Внутрішній Монголії та провінціях Ганьсу та Цінхай. 

Сі Цзіньпін, який відвідав південний регіон Гуансі у четвер та п'ятницю, заявив, що сильний дощ та снігопад у багатьох частинах країни вплинули на енергопостачання, транспорт та життя людей, повідомило офіційне інформаційне агентство Xinhua. Він додав, що він порадив місцевим органам влади уточнити свої запобіжні заходи та покращити плани дій у надзвичайних ситуаціях.

Хвиля холоду, яка почалася на початку цього тижня, переміщалася країною з півночі на південь і, як очікується, до вихідних температура знизиться, хоча кількість опадів і снігу зменшиться, повідомили в метеорологічному центрі країни.

У місті Ічунь у провінції Хейлунцзян може бути побито рекорд низької температури в мінус 47,9°С, зафіксований у січні 1980 року, на початку наступного тижня, пише видання.

У провінції Хенань снігопад і зледеніння доріг, а також сильний туман спричинили численні аварії на кількох швидкісних автомагістралях, що призвело до регулювань руху.

Влада дорожнього руху в регіоні Нінся заявила, що деякі з автомагістралей стали небезпечними, і ввели тимчасові заходи щодо дорожнього руху через випадання снігу. За даними державних ЗМІ, у сусідньому Ганьсу також було закрито деякі автомагістралі та призупинено рух поїздів.

За повідомленням державного телебачення, у південній прибережній провінції Гуандун морська влада призупинила роботу щонайменше 29 пасажирських поромних маршрутів.

Пороми та деякі автобуси було тимчасово зупинено рано-вранці в п'ятницю в Шанхаї, на тлі того, як фінансовий центр випустив перше цього року попередження про настання холодів: у вихідні очікується температура до -6°С.

На південному заході країни ділянки багатьох національних і провінційних автомагістралей у містах Тибету, таких як Шігадзе і Ньїнгчі, були заблоковані через сніг, ожеледицю і погану видимість.

Пекін і провінції Цзянсі та Шаньсі також вжили заходів щодо захисту врожаїв овочів та фруктів від пошкоджень та хвороб, спричинених заморозками, повідомляють державні ЗМІ.

Китай зняв попередження про хуртовини перед світанком у п'ятницю, але повідомив, що сильний снігопад прогнозується в деяких частинах провінцій Ляонін та Цзілінь на північному сході, а також у Шаньдуні.

У місті Шеньян провінції Ляонін прогнозують снігопад та сильний вітер до суботи.

Наступного тижня холодне повітря продовжуватиме надходити через територію країни з півночі на південь, утримуючи низькі температури в центральних та східних областях.

Доповнення

На околиці Пекіна влада, яка розслідує аварію на приміській залізничній лінії, заявила, що вагон поїзда не загальмував під час руху вниз і зіткнувся з іншим, який зупинився через погіршення стану колії через сніг.

Влада заявила, що після аварії 515 людей було відправлено до лікарень для медичного огляду, багато хто з них отримав переломи кісток.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У російському курську пролунали вибухи: працює ворожа ППО

     • 32360 переглядiв